Sınav stresini at sırtında atıyorlar

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulan Atçılık ve Binicilik Kulübü öğrencileri, başlayan finallerin stresini kampusta at binerek atıyor.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde oluşturulan Atçılık ve Binicilik Kulübü öğrencileri, başlayan finallerin stresini kampusta at binerek atıyor.

stres_atVeteriner Fakültesi’ne ait çiftliğe 4 yıl önce uygulama amaçlı alınan 14 atla birlikte öğrenciler, Atçılık ve Binicilik Kulübü’nü oluşturdu. Veteriner Fakültesi’nin yüzlerce öğrencisi, kulüp sayesinde at binmeyi öğrendi. Bugünlerde yoğun bir sınav temposuna giren öğrenciler, fırsat buldukça çiftliğin önündeki karla kaplı düz zeminde at binerek stres atıyor. Kampusta atla gezinen Veteriner Fakültesi öğrencileri, bu işin çok zevkli olduğunu söyledi.

STRESTEN KURTULUN

Veteriner Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Atçılık ve Binicilik Kulübü Başkanı olan Burak Özdemir, kulübün yaklaşık 150 üyesi bulunduğunu kaydetti. Özdemir, "Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi olduğumuz için kendimizi çok şanslı görüyoruz. Çiftlikte, Kangal köpeği, bıldırcın, alabalık, tavuk, koyun ve at gibi birçok hayvanı uygulama dersinde tanıma fırsatı buluyoruz. Atlar sayesinde mezun olan ya da hala okuyan yüzlerce öğrenci bir jokey gibi at sürmeyi öğrendi. Çoğu öğrenci, final stresini karakışta dört nala at sürerek atıyoruz" dedi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:22 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.