Şiddet en fazla aile içinde

Kadına yönelik şiddet en fazla aile içinde... Maalesef kadınlar daha fazla şiddete maruz kalıyor.

Elazığ’da, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen, ’Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi’ kapsamında düzenlenen çalıştayda konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kadına yönelik şiddet olaylarına yaşamın her alanında rastlamak mümkün olduğunu belirterek, "Ancak, ne yazık ki, kadınlarımızın en iyi korunduğunu düşündüğümüz yer ailede aile içinde maalesef kadınlarımız daha fazla şiddete maruz kalıyor" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Avrupa Birliği destekli yürütülen, ’Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi’ kapsamında farkındalık yaratmak için düzenlenen çalıştayların 23’üncüsü Elazığ’da gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal ve toplumsal bir sorun olarak ortaya çıktığını söyledi. Zorluoğlu, ister toplumsal alanda, isterse özel yaşamda olsun kadına yönelik şiddetin kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve acı çekmesine yol açan kadının temel hak ve özgürlükleri ile onurunu zedeleyen haksız bir eylem olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddet olaylarına yaşamın her alanında sokakta, caddede iş yerinde, okulda genel anlamda her yerde rastlamak mümkün olduğunu kaydetti. Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ancak, ne yazık ki kadınlarımızın en iyi korunduğunu düşündüğümüz yer ailede, aile içinde maalesef kadınlarımız daha fazla şiddete maruz kalıyor. İstatistikler göstermektedir ki kadına yönelik şiddetin en fazla yaşandığı yer aile içindedir.

Ülkemizde son yıllarda gerek yasal düzenleme anlamında, gerekse uygulama anlamında kadın hakları konularında önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Kadın-erkek eşitliği, kadının insan haklarının korunması, kadının birey kimliğinin güçlendirilmesi gibi konularında önemli yasal değişiklikler kaydedilmiştir. Bunlara ilaveten dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kanayan bir yara olan, kadınları hayatına mal olan, onların sakat kalmasına yol açabilen ya da korku içerisinde yaşamlarını sürdürebilmelerine neden olan, aileleri parçalayan, kaynaklarımızın israfına yol açan, aileleri parçalayan, bir çok toplumsal soruna yol açabilen aile içi şiddetin, töre cinayeti önlemesi hususunda da hükümetlerimiz son yıllarda gerçekten yasal düzenlemeler ve uygulamalar imza atmıştır.

Ben kadına yönelik aile içi şiddette mücadelede çok çok öneli görevleri olan güvenlik birimlerimizin, jandarmamızın, polisimizin bu ve benzeri projelere daha fazla imza atmasını bu ve benzer projelerimizin daha fazla sayıda yer almasını temenni ediyorum." Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu ise, sahip olunan güç ve kudretin başka bir gruba ve insana karşı uygulaması olan şiddet olgusunu maalesef toplumsal yaşamın her aşamasında rastlandığını ifade etti. Resuloğlu, "Kadına yönelik şiddet, kadının toplumsal yaşama aktif katılımını önlemekte. Sosyal ekonomik kalkınmanın önünde de engel oluşturmakta. Kadına yönelik şiddete toplumun bütün kesimlerin ortak ve kararlı mücadelesi ile önlenebilecek önemli ve çok boyutlu bir sorun olarak karşımızda durmakta. Toplumda bilgi ve farkındalığın arttırılması kadına yönelik şiddetin sonlandırılabilmesi için kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi, sivil toplum medya ve özel sektör gibi birçok tarafın iştiraki ile kararlı bir mücadeleye ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:26 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.