Sıcaklarda en basit serinleme yolları

Malum, yaz mevsimi geldi çattı. Sıcaklarla baş başa kalınca ne yapalım ne edelim dedik, sıcaklarla başa çıkma yollarını araştırdık.

Daha yazın bitmesine bu kadar çok varken bizce şimdiden bu önerileri siz bir yerlere not edin. Havalar daha da sıcak olduğunda serinleme önerilerimiz kurtarıcınız olsun!

BAŞINIZA İŞ ÇIKARIN!

Durun hemen korkmayın kötü bir şey söylemiyoruz. Ee, malum en serin yerler avm, banka gibi yerler. O zaman siz de oralara uğramak için kendinize sebep yaratın. Avm neyse de bankaya nasıl sebep yaratayım demeyin. Gidin bir güvenliğin, gişedeki görevlinin halini hatrını sorun. Hem kredi oranları, bireysel emeklilik işleri nasıl oluyormuş bir tanışın, sizin işinize yaramasa bile bir eşinizin dostunuzun işine yarar.

DALIN!

İlla havuz, deniz şart değil. Su gördüğünüz her yer. Kendinizi eve atar atmaz banyoya dalabilir, hatta derince bir kaba su doldurup kısa süreli olarak başınızı ona daldırabilirsin. Gerçekten kısa süreli.

KLİMA!

Evde, işte nerede olursa olsun o klimanın zamanı işte bu günler. Klimayı kapatalım çok soğuk diyenler olacak, rahatsız oluyorum diyenler olacak aldırmayacaksın. Hatta buralar çok sıcak değil mi, ya bu ne sıcak böyle diye arada söylenerek psikolojik savaş bile yaratabilirsin.

ÇAY!

Harareti alır. Her yerde de bulunur. Özellikle çay içmek için bahaneler yarat. Yıllardır görüşmediğin arkadaşını ara mesela. Aileni, iş arkadaşlarını bile ikna edebilirsin çay için. Kimse çaya hayır demez unutma!

LİMON!

Aynen limon. Limonun sayılamayacak faydaları var. Biz özellikle bu mevsimde işe yarar olanı size söylüyoruz. Su içerken içene attığınız birkaç dilim limon, hem aynı çay gibi hararetinizi alır hem de uzun süre susamamanızı sağlar.

UYUYUN!

Duyduk ki gece saatlerini uykuya ayırmak sıcaklarda kendinizi iyi hissetmenin yollarından biriymiş. Biz de hak verdik, en kötü, zaman geçer. Siz uyurken bir bakmışsınız kış mevsimi gelmiş. Hani bir ihtimal.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Ağustos 2016Yayınlanma Tarihi:16 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.