Sıcak çalışmayı engelliyor

Sıcaklığın 32 derecenin üzerinde olduğu ortamlarda çalışanların verimliğinin yüzde 50'ye kadar düştüğü belirtildi.

Sıcaklığın 32 derecenin üzerinde olduğu ortamlarda çalışanların verimliğinin yüzde 50'ye kadar düştüğü belirtildi. ensicak2014İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneğinden (İSKİD) yapılan açıklamada, yaz aylarında kullanımında artış görülen klimaların seçimi kadar kullanımının da hava kalitesi açısından önemli olduğu ifade edildi.

Doğru sıcaklık değerlerinde klima kullanımının, sağlığı korumada, verimliliği artırmada ve tüketilen enerjide önemli rol oynadığı vurgulanan açıklamada, yapılan araştırmalarda 32 santigrat derece ve üzerinde bir ortam sıcaklığında çalışan bir kişinin verimliliğinin yüzde 50'ye kadar düştüğünün tespit edildiği kaydedildi. Kış mevsimi için 20-22 santigrat derece, yaz ayları için de 24-26 santigrat derecenin konfor aralığı olarak kabul edildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Konutlarda ve ofislerde klimanın doğru kullanılması sağlıklı yaşam ve konfor için büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda kullanıcılar, klima cihazı satın almadan önce marka, fiyat gibi konuların yanı sıra enerji tüketimi, hızlı montaj, ekonomik yedek parça gibi konularda da önemli hassasiyetler göstermektedir. Ancak bütün bu özelliklerin yanı sıra klima tercihi yapılırken ihtiyacın doğru bir şekilde belirlenmesi de oldukça önemlidir. Klima seçiminde diğer önemli bir unsur ise enerji tüketimidir. Cihazların üzerinde bulunan ve enerji verimliliğini gösteren etiketler bu konuda tüketicilere doğru yolu göstermektedir. Günümüzde bir çok klima cihazında, filtreleme sistemleri ileri düzeye çıkarılmış, bu sayede toz, kaba partikül, polen, küf, sigara dumanı filtre edilebilmektedir. Filtre etme işlemi de iklimlendirme sürecinin bir parçası olup, iç hava kalitesinin artmasında ve klima seçiminde önemli bir faktördür." A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:30 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.