Seyahate çıkmadan önce...

Seyahate çıkmadan önce önerilerimize kulak verin...

Seyahate çıkmadan önce önerilerimize kulak verin...

seyahatYANINIZA AZ EŞYA ALIN

Eğer gerçekten bir gezginseniz, gittiğiniz yer neresi olursa olsun, hedefiniz el bagajı ile sınırlı kalmak olmalıdır. Seyahate çıkarken yanınıza 5 çift ayakkabı, çeşit çeşit kıyafet ve ütü almaya gerek var mı? El bagajınızdaki eşyaları doğru seçerseniz, tek çanta taşımanın bir çok avantajından da faydalanabilirsiniz. Bunlar ne mi? Daha az yük taşımak, daha az sıra beklemek (bagaj sırası), dert edecek daha z eşya ve dönşte yanınıza alabileceğiniz daha çok hatıra…

BİRKAÇ KELİME DE OLSA YABANCI DİL ÖĞRENMELİ

NE DEMİŞLER TATLI DİL YILANI BİLE DEĞİLİNDEN ÇIKARIR

İnsanlar onların dilinde konuşmaya gayret eden yabancılara daha sıcak davranır ve yardımcı olurlar. Gideceğiniz destinasyonda konuşulan yerel lisanda birkaç kelime de olsa öğrenmenizi öneririz.

UÇAKTA VEJETERYAN YİYECEKLERİ TERCİH EDİN

Midenizi bozmak istemiyorsanız, yağlı ve ağır yemeklerden kaçının. Böyle bir seçeneğiniz varsa, vejeteryan yemekleri tercih etmenizi öneririz. Hem midenizi rahatsız etmez, hem de pek fazla tercih eden olmadığından daha az kişiye yapıldığı için daha lezzetli ve niş bir alternatiftir.

KALKMADAN ÖNCE ETRAFINIZA GÖZ ATIN

Nerde olursanız olun kalmadan önce etrafınıza son kez bir bakın. Havaalanındaki salondaysanız oturduğunuz sıraya, kafede masanıza ya da barda… Mekânı terk etmeden önce oturduğunuz yere bir göz atın. Cep telefonunuz, önemli bir not aldığınız küçük kâğıt vb. Unutmak istemezsiniz değil mi?

FAZLA NAKİTE GEREK YOK

Söylediğimiz gibi çok geziyoruz ve gittiğimiz ülkelerde son 10 yıldır ATM olmayan bir yere rastlamadık. ATM’ler varken yüklü para taşımanın bir anlamı var mı?

KONUŞMALARINIZA DİKKAT EDİN

Her zaman kibar olun ve konuştuklarınıza dikkat edin. Mesela siyahi olduğu için Türkçe bilmediğini düşündüğünüz biri pek ala sizi anlıyor olabilir. Şöyle düşünün siz İngilizce veya Almanca konuşabiliyorsanız, bir Japon ya da Hintşi de pek ala yabancı dil bilebilir. Bu yüzden dikkatli davranmakta fayda var. Ağzınızı bozmayın, kimin hangi lisanı bildiğini tahmin etmeniz mümkün değil.

BOŞ OTURMAYIN ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN

Uçakta yol boyunca oturmak veya seyahatte fazla uyumak da sizi yorabilir. Bu yüzden yürümek, gezip görmek, efor harcamaktan çekinmeyin. İş yerinizde ekranın karşısında nasılsa bol bol oturursunuz. Tatilde her saniyeniz değerli!

YOLA KOYULUN

Eğer seyahate çıkmak ya da belirlediğiniz özel bir yere gidip görmek için içinizde engellenemeyen bir dürtü varsa kesinlikle ertelemeyin. Hemen istediğiniz yere ulaşmak için planlarınızı yapmaya başlayın. Para biriktirin, biletleri araştırın vs.. Ertelemek, gitmemek için bahane yaratmaktır. Şimdi yola koyulmazsanız sonra çok geç olabilir. Zaman ilerledikçe sizi bulunduğunuz yere çivileyecek ve hareketinizi sınırlayacak (mesela müstakbel eşiniz) şeylerin sayısı artacaktır.

PLAN YAPMAYIN

Her detayı planlamak ve bir sonraki adımınızı bilmek belki güven verici olabilir ama pek keyifli olmadığını itiraf edin. Plan yapmadan akışına bıraktığınız günler hem kasmadığınız için daha eğlenceli geçer hem de neşeyle hatırlanacak hatıralar edinmenizi sağlar. Bu yüzden rahat olun.

PEŞTAMAL YA DA ŞAL ÇOK İŞ GÖRÜR

Üşüdüğünüzde örtü, yağmur yağdığında kapşon, hava soğuduğunda atkı, plajda havlu, gerektiğinde perde, belinize çevirdiğinizde etek daha pek çok kullanım bulunabilir. Şimdi neden gerekli anladınız herhalde. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:25 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.