Sevgilinizden daha anlayışlı olabilir

Bilgisayarınız sevgilinizden daha anlayışlı olabilir.

Sinirli, üzgün, kırgın ya da aşırı kızgınsınız. Sevgiliniz Facebook yazışmalarınıza, maillerinize, tweet’lerinize ya da mesajlarınıza rağmen durumu kavrayamıyor mu? Bilgisayarınız, ondan daha anlayışlı olabilir. Bangladeşli bilim adamlarının geliştirdiği bir bilgisayar programı, insanın ‘halinden anlıyor.’

Bangladeşli bilim adamlarının geliştirdiği bilgisayar programı, karşı tarafın hislerini anlamak için iki farklı yöntem kullanıyor.

KLAVYEYİ DAHA MI SERT KULLANIYORSUNUZ

İlk önce kullanıcının klavyeye basma hızını analiz ederek, diğer yazışmalarındaki performansıyla kıyaslıyor. Yani sinirli ya da panik halinde klavyeye daha hızlı ya da sert basmışsanız, anlıyor.

KULLANDIĞINIZ KELİMELERİ KIYASLIYOR

Sonra daha önceki yazışmalarda kullanılan dili analiz ediyor, bu yazışmada seçtiği kelimelerle, kullandığı kalıplarla kıyaslıyor. Böylelikle yazıcının içinde bulunduğu ruh hali nedir,  çözüyor. Program yapılan deneylerde mutluluğu yüzde 87, bozulmayı yüzde 81, suçluluk duygusunu yüzde 77, hiddetlenmeyi yüzde 75, üzüntüyü yüzde 71,  utancı yüzde 69 korkuyu da yüzde 67 oranında algıladı. İnsanlarda ise bu oran yüzde 30’larda kaldı.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:29 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.