Sevgi ve sporla mucizeyi başardı

İzmir'de 19 aylıkken ağır zihinsel engelli teşhisi konulan ve şu anda 12 yaşında olan kız, annesinin sabrı, sevgisi ve 6 yaşından sonra başladığı jimnastik sayesinde bu engelininden kurtuldu.

İzmir'de 19 aylıkken ağır zihinsel engelli teşhisi konulan ve şu anda 12 yaşında olan kız, annesinin sabrı, sevgisi ve 6 yaşından sonra başladığı jimnastik sayesinde bu engelininden kurtuldu. sevgimucizeFiliznur İmer'e, daha önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verilen heyet raporundaki "Ağır Zihinsel Engelli" ibaresi, yapılan son kontrollerde çıkarıldı.

2002 yılında dünyaya gelen ve 19 aylıkken sürekli ağlaması ve çeşitli şikayetler üzerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen İmer'e, "Ağır düzeyde zihinsel engel ve otizm" teşhisi konuldu. Günün yaklaşık 20 saati kriz geçiren, yürüyemeyen, yemek yiyemeyen Filiznur İmer, 6 yaşında gittiği kreşe gelen jimnastik hocalarının talebiyle özel bir jimnastik kulübüne başlatıldı. Jimnastik kulübüne annesinin bebek arabasıyla götürdüğü ve ilk zamanlarda yalnızca birkaç dakika kalabilen İmer, zamanla sporu sevdi ve antrenörlerini şaşırtacak hareketler yapmaya başladı. Yürümekte zorlanan İmer'in, denge tahtasında, sağlıklı yetişkinlerin zorlandığı haraketleri yapması herkesi şaşırttı.

NORMAL OKULDA EĞİTİME BAŞLADI Annesinin, fiziksel ve zihinsel gelişiminde gözlemlediği farklılıklar üzerine İmer, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki heyete tekrar sokuldu. Filiznur İmer'de yaşanan değişim sonrasında heyet raporundan "Ağır düzeyde zihinsel engelli" ibaresi kaldırıldı.

Anne Süreyya İmer, doktorların umutsuz vaka olarak gördüğü kızının sevgi, sabır ve spor sayesinde hastalığını yenmesinin hekimleri bile şaşırttığını dile getirdi. Yürüyemeyen, ancak birkaç adım attıktan sonra düşen, yemek yemeyen, sürekli kriz geçiren kızının, artık jimnastik yapıp, yemeğini yediğini, zihinsel engelini aştığını ve normal okula gittiğini anlatan İmer, şöyle konuştu: "Kızım cimnastik yapıyor, paten kayıyor, yüzüyor, futbol, bowling oynuyor, her şeyi yapabiliyor. Doktorların umutsuz vaka olarak baktığı, hiç umut görmediği bir çocuk bu hale geldi. Jimnastiğe başladıktan 1 yıl sonra kulübün sporcularının katılımıyla düzenlediği ve bir tek özel sporcu kategorisinde kızımın olduğu yarışlarda madalya kazandı. Bunu kazandıktan sonra daha bir zevkle gelmeye başladı. Jimnastiği çok sevdi. Spor sayesinde zihinsel engelini tamamen yendik. Filiznur'un şu anda zihinsel engelli raporu artık yok. Yüzde yüz yendik. Spor sayesinde otizmi de neredeyse yenmek üzereyiz. Bunları sevgiyle, sabırla, sporla başardık. Umutsuz vaka olarak bakılan kızım sevgi, sabır ve sporla zihinsel engelini tamamen aştı. Dünyada başka bir örneği var mı bilmiyorum. Doktorlar bile bu duruma hayret etti. Doktorlarımız Filiznur'daki hızlı gelişime inanılmaz şekilde şaşkınlıkla baktılar. Kızım günde 3 kere antidepresan ilaç içiyordu, sporla birlikte ilaçlar da kesildi. Özel bir okula gitmesine gerek kalmadı. Normal çocukların gittiği okulda eğitim görüyor." "İNANCIN VE CİMNASTİĞİN MUCİZESİ" Şavkar Cimnastik Kulübü Genel Menajeri Yalçın Aşkın ise 6,5 yaşındayken kulüplerine gelen Filiznur'un yürümekte bile zorlandığını, krizler geçirdiğini anlattı. Anne Süreyya İmer ile antrenörlerin sabır ve sevgisiyle Filiznur'un her geçen gün daha ileri seviyeye ulaştığını belirten Aşkın, "Filiznur inanılmaz bir gelişme gösterdi, mucizeye neden oldu. Ailesinin sevgisi, antrenörlerinin ona sevgiyle yaklaşması sayesinde Filiznur, dünya üzerinde belki de örneği görülmeyecek bir mucizeyi gerçekleştirdi" dedi. Kulüpleri bünyesinde 26 milli sporcunun bulunduğunu 27. olarak Filiznur'u eklemeyi hedeflediklerini dile getiren Aşkın, "Filiznur, çok güçlü bir kız. Annesi çok büyük zorluklara rağmen kızına şifa oldu. Bu durum inancın ve jimnastiğin mucizesi. Filiznur'a her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Jimnastikte Türkiye'ye olimpiyatlarda mutlaka bir altın madalya getirmek istiyoruz. Belki de bu madalyayı Filiznur getirecek" şeklinde konuştu. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Nisan 2014Yayınlanma Tarihi:03 Mayıs 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.