Ses sağlığınızı kaybetmemek için...

Dünya Ses Günü Konseri ile ses sağlığına dikkat çekildi.

Dünya Ses Günü Konseri ile ses sağlığına dikkat çekildi.

dunyasesgunuuskudaruniversitesi dunyasesgunuuskudaruniversitesi1Tüm dünyada her yıl 16 Nisan’da kutlanan Dünya Ses Günü çerçevesinde Üsküdar Üniversitesi tarafından bir konser verildi. Halka açık olarak gerçekleştirilen Dünya Ses Günü Konseri'nde operadan Türk sanat müziğine, müzikalden Türk halk müziğine kadar birçok ses ve müzik türü aynı sahnede buluştu. 16 Nisan, her yıl tüm dünyada “Dünya Ses Günü” olarak kutlanıyor. Bir çok ülkede hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle “Ses Sağlığı”na dikkat çekiliyor. Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, bu özel günü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Ses Konuşma Yutma Bozuklukları Derneği birlikteliğiyle düzenlenen etkinliklerle halkı ses sağlığı ve ses hijyeni konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

PROF. DR. TARHAN, “MÜZİK VE SES BEYİN İÇİN DE VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞER”

Bu kapsamdaki ilk etkinlik, İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde düzenlendi. Konser öncesinde bir konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, müzik ve sesin insan hayatındaki değerinin vazgeçilmez olduğunu belirterek “Beyindeki istirahat bölgesi de dediğimiz alfa dalgalarının ney ve viyolonsel sesiyle harekete geçtiği saptanmış, bu da müziğin ve sesin beyin için önemini bir kez daha kanıtlamıştır.” dedi. Halka açık olarak gerçekleştirilen Dünya Ses Günü Konseri'nde operadan Türk sanat müziğine, müzikalden Türk halk müziğine kadar birçok ses ve müzik türü aynı sahnede buluştu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının aryalar söylediği konserde Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinden de eserler seslendirildi. Program sonunda sahne alan sanatçılara Üsküdar Üniversitesi tarafından plaket verildi.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.