'Sertleşme sorunum var'

"Cinsellik benim sorunum penisim ilişkiye girmeden önce sertleşiyor ama tam ilişkiye gireceğim zaman sertlik kayboluyor."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

SORU Sevdiğim için ailemi bırakıp yurtdışına geldim ve umduğum gibi bir eş değilmiş çok bunalıyorum ne yapmalıyım? CEVAP Sevgi karşılıklı olursa, eşler birbirini yeterince iyi tanırsa, evlilik iyi yürür ve mutlu olunur. Sizin durumunuzda belki eşinizi daha yakından tanımak için biraz beklenebilir, olumlu yönleri de görülmeye çalışılabilir. Bu arada sizi meşgul edecek ve kendinizi geliştirecek etkinliklere yönelmeniz, sosyal ilişkilerinizi geliştirmeniz, bulabilirseniz bir işe girmeniz yararlı olacaktır. Boşanma ise, son seçenek olabilir. SORU Cinsellik benim sorunum penisim ilişkiye girmeden önce sertleşiyor ama tam ilişkiye gireceğim zaman sertlik kayboluyor. CEVAP Sertleşme ve sertleşmeyi sürdürme sorunu sık görülen sorunlardandır. İlk başta sertleşme olduğu için organik bir soruna bağlı olmadığı söylenebilir. Bu sorunun daha çok ruhsal etkenlere bağlı olduğu düşünülür. Cinsel ilişkiden hemen önce sertleşme kaybolduğu için cinsel partnerinizin kim olduğu, onunla ilgili duygularınız da önemli olabilir. Bir cinsel işlev bozuklukları terapistine başvurmanız sorununuzu çözecektir. Bu konuda sitemizden daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz (e-psikiyatri.com). SORU Bir süredir işsizim sürekli ağlama hissine kapılıp baş ağrısı çekiyorum hiç bir sosyal güvencem yok. CEVAP İşsizlik ruhsal durumu, ruhsal durum da iş başarısını etkileyebilir. İşsizlik hem kendimizle, hem de toplumsal yönden olumsuz duygu ve düşüncelere yol açabilir. Temel çözüm, elbette bir işinizin olmasıdır. Kısa sürede bu mümkün değilse ve bu durum sizi çok etkiliyorsa, bir psikiyatristten destek alabilirsiniz.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:08 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.