Serotonin salgılamanıza yardımcı olan 6 şey

Serotonin ruh halimiz ve mutluluğumuz için oldukça önemli bir hormondur. Peki, serotonini doğal yollardan nasıl arttırabilir? Gelin hep beraber bakalım.

GÜNEŞ IŞIĞINDAN YARARLANIN

D vitamini serotonin hormonunu önemli ölçüde etkilemektedir. Vücudunuzda bulunan D vitamini seviyesini arttırmak istiyorsanız güneş ışığına daha fazla maruz kalmaya özen gösterin. Eğer ofiste çalışıyorsanız öğle yemeklerinizi dışarıda yemeye, eğer sürekli evdeyseniz kısa molalarla dışarıda vakit geçirmeye özen gösterin.

VİTAMİN VE MİNERAL ÇEŞİTLİLİĞİ OLAN İYİ BİR KAHVALTI YAPIN

Yulaf ezmesi, yumurta, peynir, badem ve ceviz gibi, vitamin ve minerallerin bol olduğu bir kahvaltı yapın. Bu besinler önemli bir bileşen olan triptofan açısından oldukça zengindir. Unutulmamalıdır ki triptofan eksikliği serotonin eksikliğine sebebiyet verebilmektedir.

EGZERSİZİ UNUTMAYIN

Serotonin seviyesi egzersize direkt olarak bağlıdır. Egzersiz yapmak vücuttaki serotonin miktarını arttırır ve bunun doğrultusunda stresi azaltır. Egzersiz yaparken fiziksel aktivitenin daha fazla olduğu aerobik tarzı egzersizler yapabilirsiniz.

VİTAMİNLERİ İHMAL ETMEYİN

Muz, ayçiçeği çekirdeği, patates gibi B6 vitamini bolca barındıran besinleri tüketmeye özen gösterin. Çünkü B6 vitamini serotonin seviyesine etki etmektedir. Bunun yanı sıra B9 ve B12 vitaminleri de serotonin seviyelerini etkilemektedir. Peynir, keten tohumu, kırmızı et ve karaciğer gibi besinler bu vitaminler açısından zengin besinlerdir.

OLUMLU DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIN

Fiziksel aktiviteler ve tüketilecek besinler ile serotonin seviyesindeki artış hızlandırılabilir. Fakat serotonin seviyesini arttırmak için en güzel destekleyici, olumlu düşünebilmektir. Bu yüzden her sabah kalktığınızda gününüzün harika geçebileceğini düşünmek, olaylara iyi yanlarından bakabilmek serotonin seviyenize pozitif yönde etki edecektir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Ağustos 2017Yayınlanma Tarihi:15 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.