Serebsal Palsili kardeşini sırtında taşıdı

ABD'de 14 yaşındaki bir çocuk, serebral palsiye dikkat çekmek için iki günlük yürüyüş düzenledi.

ABD'de 14 yaşındaki bir çocuk, serebral palsiye dikkat çekmek için iki günlük yürüyüş düzenledi. kardestasidiABD'nin Michigan eyaletinde 14 yaşındaki bir çocuk, serebral palsiye dikkat çekmek amacıyla yürüyemeyen kardeşini 64 kilometre sırtında taşıdı.

Lise öğrencisi Hunter Gandee ile yedi yaşındaki serebral palsili kardeşi Braden'in yolculuğu iki gün sürdü. İlk gün 40 kilometre, ikinci gün de 24 kilometre yürüyen Hunter, aşırı sıcak, yağmur ve yorgunluğa karşın kardeşini sırtından indirmedi. Uzun yürüyüşün ardından Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi kampüsüne ulaşan Hunter, nasıl hissettiğini soranlara "Çok yoruldum" diyerek yanıt verdi. Hunter'ın kardeşi Braden, serebral palsi nedeniyle yürüyemiyor. Hunter ve ailesi, yürüyüşü halk arasında duyarlılık oluşturmak ve serebral palsiyle ilgili araştırmalara destek vermek için düzenlediklerini açıkladı. Beyin felci olarak da bilinen serebral palsi, doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında beynin motor işlevleri kontrol eden bölgenin hasar görmesi sonucu ortaya çıkıyor. Kollar ve bacaklarda kas gücü kaybı, zayıf motor hakimiyeti ya da kas katılığına yol açan serebral palsinin tedavisi bulunmuyor. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Haziran 2014Yayınlanma Tarihi:10 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.