Seksin vücuda faydaları

Seksin vücudumuz ve ruhumuz için faydalı olduğu bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. İşte vücudumuza faydaları…

Seksin vücudumuz ve ruhumuz için faydalı olduğu bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. İşte vücudumuza faydaları…

seksinfaydalariKADIN SAĞLIĞINI OLUMLU ETKİLİYOR

Cinsel ilişki sadece zevk almak için gerekli değildir. Ayrıca vücut sağlığı için de faydaları büyüktür. Seks, mutluluk hormonunun salgılanmasını destekler ve menopozu belirli bir süre geciktirir. Cinsel hayatı keyifli olan kadınların ayrıca diyabetten de uzak kaldıkları belirlenmiştir. Seks, kırışıklarla savaşta da çok etkilidir.

SEKS BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bağışıklık sisteminin durumunun ruhsal durumumuzla ilgili olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Kendinizi ne kadar kötü hissederseniz o kadar çabuk hasta olursunuz. Seksi hormon olarak da bilinen serotonin bağışıklık sistemini güçlendirir. Mutluluk hormonu oksitosin ise özellikle göğüs kanserine karşı bağışıklığı arttırır.

CİNSELLİKLE İLGİLİ HER ŞEY

DÜZENLİ SEKS KALP KRİZİNİ ÖNLER

Birinci yüzyılın en tehlikeli hastalıklarından olan kalp sorunları riski düzenli seks sayesinde 2 kat azalmaktadır. Çünkü seks, kan dolaşımını, kalp kaslarını ve vücut etkinliğini destekler.

KADINLARIN GÖĞÜS SAĞLIĞI SEKSE BAĞLIDIR

Uzmanlar, mastopati operasyonu geçirmiş kadınların çoğunun düzenli seks hayatı olmadığını vurguluyor.  Özel hayatında sıkıntı yaşayan kadınların % 89’unun göğüs iltihaplanmasının ilk aşamasında olduğu görülüyor. Rahim sağlığının korunmasında da seks önem arz ediyor.

DETOKS, YATIŞTIRICI VE AĞRI KESİCİ ÖZELLİKLERİ VAR

Seks sayesinde ağrı kesicilerle vedalaşabilirsiniz. Adet sancıları da seks sayesinde azalmaktadır. Akşamüzeri gerçekleşen cinsel ilişki uyku ilaçlarını unutmanıza yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırdığı için toksinlerin atılmasını da kolaylaştırır.

KİLO KAYBETMEYE YARDIMCI OLUR

Beslenme uzmanları seks esnasında kalori yaktığımızı her fırsatta vurguluyor. Orgazm sırasında 112 kcal yakılıyor. Orgazm olamayıp taklit eden kişiler ise bu miktarın tam 5 katını yakıyor!

SEKS ERKEK SAĞLIĞINA DA ÇOK FAYDALI

12 yıl boyunca İngiliz bilim adamlarının takibe aldığı, yaşları 35-49 arasında değişen 1200 erkeğin sonuçlarına göre düzenli seks hayatı olanların kalp rahatsızlığı geçirme ihtimalinin 2 kat daha az olduğu belirlendi. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:10 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.