Seks hakkında çok yanlış efsaneler!

Seks için en iyi zaman hafta sonu mu? Seks stresi azaltır mı? Seks zekayı artırır mı? Sorularının yanıtı...

Seks hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Her uzman farklı görüş belirtebiliyor.

SEKS İÇİN EN İYİ ZAMAN HAFTA SONU MU?
- Seks için en iyi zaman hafta sonudur.

YANLIŞ: Londra Ekonomi Okulu'nun yaptığı araştırmaya göre seks için en uygun gün Perşembe. Nedeni ise hafta boyunca biriken stres Perşembe günü tepe noktasına ulaşıyor. Bu nedenle seks hormonları Perşembe günü en üst noktada uyarı sağlıyor.

SEKS STRESİ AZALTIR MI?

- Seks stresi azaltır.

DOĞRU: Biological Psychology'nin yaptığı bir araştırma topluluk karşısında konuşmak gibi stres yaratan aktivitelerden sonra yapılan seksin stresi azalttığını ortaya koydu.

SEKS ZEKAYI ARTIRIR MI?

- Seks zekayı artırır.

DOĞRU: Maryland Üniversitesi'nin araştırmasına göre seks beyinde bulunan uzun süreli hafıza oluşturmaktan sorumlu hipokamp içindeki (beyindeki beyaz iki beyaz çıkıntıya verilen ad) nöronların oluşturulmasını sağlıyor. Bu fareler üzerinde test edilmiş, insanlar için henüz doğrulanmış değil.

FANTAZİSİ OLAN SADECE ERKEKLER MİDİR?

 - Fantazisi olan sadece erkeklerdir

YANLIŞ: Kadınların yüzde 80'i partnerleri dışındaki kişileri içeren seksüel fantazilere sahip. Erkeklerde ise bu oran yüzde 98.

SEKS Mİ, KOŞU BANDI MI DAHA ÇOK KALORİ YAKAR?

- Seks yaparken koştuğumuz zamankinden daha çok kalori yakıyoruz.

YANLIŞ: Kanada'daki Quebec Üniversitesi araştırmacılarına göre kadınlar erkeklerle seks yaptıklarında 4.2 kalori yakarken koşu bandı üzerinde 7.2 kalori yakıyor. Erkekler ise kadınlarla seks yaparken 3.1 kalori yakarken, koşu bandında 9.2 kalori yakıyor.

İSTATİSTİKLER

- Yaşı 50'nin üzerindeki çiftlerin 4'te 1'i seks yapmıyor.

 - 20'li ve 30'lı yaşlarındaki çiftler ayda 8 ya da 9 kez seks yapıyor. Birliktelik süresi 2 yılı geçtikten sonra aylık seks yapma adedi 6' ya düşüyor.

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Kasım 2016Yayınlanma Tarihi:29 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.