Şeker ölçüm çubuğunda Danıştay kararı

Danıştay İdari Dava Dairesi Kurulu, diyabet hastalarının kullandığı şeker ölçüm çubuğu başına en fazla 32 kuruş ödeneceği yönündeki Sağlık Uygulama Tebliği uygulamasına yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre Türkiye'de 5.5 milyondan fazla ilaç kullanan diyabet hastası var. Hastalar dozu ve insülin ünitesini kan şekeri sonucuna göre ayarlıyor. Bu nedenle de 'kan şekeri ölçüm çubuğu'nun diyabet hastaları için hayati önemi bulunuyor.

SGK, 2011 yılından beri şeker ölçüm çubuğu başına en fazla 32 kuruşluk ödeme yapıyor. Bu düşük ödeme, hastaları Uzakdoğu malı ucuz cihaz ve ölçüm çubuklarına itiyor.

FARK ÜCRETİ ALINMAYACAK

Türkiye Diyabet Vakfı, 2014'te Sağlık Bakanlığı ve SGK Başkanlığı aleyhine, şeker ölçüm çubuğunun bedellerini belirleyen fiyat listesinin iptali ve yürütmeyi durdurma davası açtı. Yaklaşık iki yıl süren davalar sonucu Danıştay İdari Dava Dairesi Kurulu'nun kararı çıktı. SGK'nın 32 kuruş sınırına son verildi. Şimdi gözler mahkeme kararına uygun yeni Sağlık Uygulama Tebliğinin yayınlanmasında. Nihai karara kadar hastalar ölçüm çubuklarını fark ücreti ödemeden alabilecek.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:25 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.