Sağlıklı tiryakilerin sırrı çözüldü

Bazı tiryakilerin ömür boyu sigara içmelerine karşın nasıl sağlıklı akciğerlere sahip olabildiklerinin sırrı çözüldü.

İngiltere'de 50 bin kişinin incelendiği araştırmada, sigara nedeniyle insanların DNA'larında ortaya çıkan bazı olumlu mutasyonların akciğer fonksiyonlarını geliştirdiği ve sigaranın ölümcül etkisini maskelediği tespit edildi.

İngiltere Tıp Araştırmaları Vakfı'ndan uzmanlar, araştırma sonuçlarının akciğer fonksiyonlarını geliştiren yeni ilaçlar bulunmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

Uzmanlar ayrıca, hiç sigara içmemenin en iyi seçenek olduğunu vurguladı. Tiryakilerin hepsi olmasa da birçoğu akciğer hastalıklarına yakalanıyor. Ancak yaşamları boyunca bir kez bile sigara içmeyenler de aynı hastalıklardan muzdarip olabiliyor.

Leicester Üniversitesi'nde yapılan çalışmada uzmanlar, İngiltere'deki Biyolojik Banka projesine katılan gönüllülerin sağlık ve genetik bilgilerini inceledi.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Aralık 2016Yayınlanma Tarihi:09 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.