Sağlıklı beden ruh sağlığıyla mümkün!

Sağlıklı toplum sağlıklı ve mutlu bireylerle mümkün! Sağlıklı bir beden için güçlü ruh sağlığı gerekiyor.alper_evrensel_uskudar_universitesi

Sağlıklı toplum sağlıklı ve mutlu bireylerle mümkün! Sağlıklı bir beden için güçlü ruh sağlığı gerekiyor.

Vücutta sinir hücresi bulunmayan tek bölgenin bulunmadığı, sinir sisteminin uyarılarının tüm vücutta etkin olduğuna dikkat çeken uzmanlar “Güçlü bir ruh sağlığı, uzun ve sağlıklı bir ömre açılan kapının anahtarıdır.” uyarısında bulunuyor. ruhsagligi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasa’sı 7 Nisan 1948 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu nedenle her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak, 7-13 Nisan tarihleri arası da Sağlık Haftası olarak kutlanıyor. Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniğinden psikiyatri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Evrensel, ruh sağlığının insan sağlığının temeli olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Vücudumuzda damar bulunmayan tek bölge kornea (gözün ön kısmı)’dır. Fakat sinir hücresi bulunmayan tek bir bölge yoktur. Bu nedenle sinir sisteminin uyarıları tüm vücutta etkindir. Beynimiz tüm bedene sinyal gönderir, tüm bedenden sinyalle haber alır. Bedenin yönetimi isteğimiz dahilinde olsun ya da olmasın beyin tarafından gerçekleştirilir.

GÜÇSÜZ RUH YAPISI BİRÇOK HASTALIĞI TETİKLİYOR!

Bugün net şekilde biliyoruz ki ölüm (mortalite) ya da ağır hastalık (morbidite) oranları en yüksek rahatsızlıkların etkenleri arasında stres gelmektedir. Ruhsal yapının güçsüzlüğü kanser, şeker hastalığı, tansiyon, kronik enflamatuvar mide-bağırsak hastalıkları (crohn ve ülseratif kolit), deri hastalıkları (saç dökülmesi, vitiligo, sedef gibi), hormon bozuklukları (haşimato, guatr, adet düzensizlikleri, obesite, infertilite gibi) hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.  Güçlü bir ruh sağlığı uzun ve sağlıklı bir ömre açılan kapının anahtarıdır.”

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:07 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.