Sağlık çalışanlarına şiddet önleniyor

Sağlık Bakanlığı, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin önlenmesi için tedbirlerini arttırdı.

Sağlık Bakanlığı, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetin önlenmesi için tedbirlerini arttırdı. saglikcalisaniSağlık Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, tüm sağlık kurumlarında başhekim yardımcısının doğrudan takip edeceği "Çalışan güvenliği" birimleri kuruldu.

Tüm sağlık çalışanları, "Alo 113"ü arayarak, çalışan hakları ve güvenliğine ilişkin halk sağlığı ve il sağlık müdürlüklerinde, bakanlığa bağlı kurulan "Beyaz Kod" koordinatörlüklerine, 24 saat şikayetlerini bildirebiliyor. Sağlık kurum ve kuruluşlarındaki güvenlik görevlisi sayıları ile gerçek zamanlı takip kamera sistemleri sayısı artırılırken, Türkiye'nin birçok yerinde sağlık çalışanlarına, iletişim, öfke kontrolü, zor insanla başa çıkma konularında eğitimler verildi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için "Hasta ve Çalışan Güvenliği" sempozyumları ile toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında "Sevgi en iyi ilaçtır" temalı kampanya düzenlendi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.