Rüyaların gücü

Uykuda rüya gördüğünün farkında olan kişiler gündelik problemleri çözme konusunda daha başarılı.

Uykuda rüya gördüğünün farkında olan kişiler gündelik problemleri çözme konusunda daha başarılı.

ruyaİngiltere’de Lincoln Üniversitesi’nde yapılan araştırmada yaşları 18 ile 25 arasında değişen 68 katılımcıya sezgisel yeteneklerini ölçmek amacıyla 30 kelime problemi soruldu. Sorular üç kelime ve bir çözümden oluştu. Denekler, ilk üç kelimeden esinlenerek dördüncü bir kelime oluşturdular. Uykudayken rüya gördüklerinin farkında olduğunu bildiren katılımcılar kelime problemini diğerlerine göre yüzde 25 daha başarılı çözdü.

ÇÖZÜM KOLAYLAŞIYOR

Araştırmaya göre rüya gördüklerinin farkında olan kişilerin beyinleri, rüya görüldüğünü saptıyor. Çünkü rüya sırasındaki olaylar başka türlü anlam ifade etmiyor. Bu bilişsel yeteneğe sahip olanlar uyanık haldeyken, gizli kalmış bağlantılar veya tutarsızlıkları tespit ederek bir probleme daha kolay çözüm bulabiliyorlar. Deney, American Psychological Association’s adlı bilimsel dergide de yayımlandı. AFP  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ağustos 2014Yayınlanma Tarihi:17 Ağustos 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.