Rusya bu olayı konuşuyor: Ölülerle selfie

Ölen yakınlarıyla selfie çeken kullanıcılar, siteye yükledikleri fotoğraf beğenilirse para ödülü alıyor.

Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen Vkontakte (VK) adlı sosyal paylaşım sitesinde, insanları ölülerle ‘selfie’ çekip paylaşmaya teşvik eden bir ‘akım’ ortaya çıktı. Ölen yakınlarıyla selfie çeken kullanıcılar, siteye yükledikleri fotoğraf beğenilirse para ödülü bile alıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Komi Cumhuriyeti’nin başkenti Sıktıvkar’dan bir polis yetkilisi, kendilerine ‘Ölülerle Selfie” adını takan internet topluluğunun polis tarafından soruşturulduğunu açıkladı.

Sözkonusu topluluğun VK’deki hesabında cenaze evlerinde ölülerle poz vermiş birçok insanın fotoğrafı bulunuyor. Yaklaşık 500 üyesi bulunan ‘akım’, VK hesabının yöneticisinin, trafik kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki bir kızla çekilen selfie’ye 5 bin ruble (yaklaşık 218 lira) ödül verileceğini açıklamasıyla dikkat çekti.

Polis Sözcüsü Aleksandr Şidyusov, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, “Arkasında kimlerin bulunduğunu belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

ÖLÜME BAKIŞI DEĞİŞTİRMEK İÇİN...

Hesabın yöneticisi olan Alfred Poyakov, ‘şüpheli eylemler’ nedeniyle engellendi. Siteyi yürüten bir şahsın yardımıyla AFP’ye konuşan Polyakov, kendisini, Ukrayna’nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk’te 28 yaşında bir üniversite hocası olarak tanımladı.

Siteyi bir ay önce kurduğunu söyleyen Polyakov, “Ölüme yönelik popüler bakış açısını değiştirmek için grubu kurduk. Ölüm, yeni bir hayatın başlangıcıdır” diye konuştu.

AFP haberinde, Polyakov’un gerçek ismini kullanıp kullanmadığını teyit edemediğini vurguladı.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:18 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.