Ramazan iyiliği besliyor güçlendiriyor

Prof. Dr. Nevzat Tarhan Ramazan ve Ramazan Bayramına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan’ı nefis terbiyesinin yapıldığı bir ay olarak tanımlayan Tarhan, nitelikli beraberliklerin bu ayda arttığını, bu ayın iyiliği besleyen, güçlendiren özelliğinin de olduğunu söyledi. Tarhan Ramazan’a şeker bayramı diyenlere de tepki gösterdi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Ramazan ve Ramazan’ın manevi iklimine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ramazan’ı bir bakıma dayanıklılık eğitiminin verildiği, nefis terbiyesinin gerçekleştirildiği ay olarak ifade eden Tarhan, psikolojik ve sosyal sermayenin de bu ayda arttığına dikkat çekti. Ramazan’da maneviyatın arttığına vurgu yapan Rektör Tarhan, insanların ölümden sonrasını düşünmesi gerektiğinin altını çizdi. İnsanlar uzun vadeli düşünebilmelidir diyen Tarhan, manevi arınmayı sağlayan Ramazan’ın fırsata çevrilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Ramazan’ın kişisel koçluğa kaktı da sağladığını vurgulayan Tarhan Ramazan’a şeker bayramı denilmemesini de istedi. Tarhan;

RAMAZAN’A ŞEKER BAYRAMI DENMEMELİ!

“Ramazan bayramına şeker bayramı denilmesi tabiri Ramazan’ı sekülerleştirme, dünyevileştirme bir anlamda köklerimizden bizi uzaklaştırma çabası. O nedenle toplum olarak bu ifadeyi kullanmamız gerekir. “ dedi.

AİLE DEĞERLERİ RAMAZAN’DA GÜÇLENİYOR

Bayram heyecanı çocuklarda daha fazla. Aile değerleri Ramazan ve bayramda güçleniyor. Nitelikli beraberlikler artırıyor. Bu atmosfer negatiflerin uzaklaştığı dönem. Öyle ki kişi alkol almıyor, kötü davranış ve sözlerden sakınıyor, daha güçlü ve hazırlıklı oluyor. İçimizdeki iyiliği besleyen ve güçlendiren bir dönem Ramazan. İyiliğin artması demek çocukların kendini huzurlu ve güvenli hissetmesi demek. İnsanların birbirlerine empati de daha başarılılar.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.