Prof. Dr. Nevzat Tarhan Nar Masalları İle Buluştu

“Nar Masalları” Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile buluştu.

Üsküdar Üniversitesi Genç beyinler Akademisi’nin başvuru sahibi olduğu ve Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü Üsküdar Nar Harekâtı kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Sivil Düşün destekli “Bir Masal Anlat Bana, İçinde Virüs Olmasın” projesinin önemli çıktısı olan “Nar Masalları” Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile buluştu.

Masal kitaplarının basımı tamamlandıktan sonra Üsküdar Üniversitesinin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile Proje Koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar, Bilim kurulu Başkanı Doç. Dr. Emel Sarı Gökten ve masal yazan narcanlarla buluşma gerçekleştirildi. 60 adet masal kitabı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a bilim kurulu üyeleri eşliğinde NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Çocuk Psikiyatri servisine teslim edildi.

“Çocuklar bu dünyanın en büyük servetidir”

Proje hakkında bilgi veren Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Dr. Nebiye Yaşar; “Genç Beyinler Akademisi olarak Narcanlara verilen desteğin Nar Masalları ile Türkiye de bulunan tüm çocuklara Nar Taneleri misali ulaşacaktır. Çocuklar bu dünyanın en büyük servetidir. Projemizin sürdürebilirliğini sağlamak ve çarpan etkisini tüm dünyaya duyurmak için kurulan Nar Masalları Derneği bu misyonu üstlenerek yenilikçi masalları kültürel bir miras olarak Narcanlarla geleceğe taşıyacaktır.” Dedi.

Çocuk Farkında Olursa Dünya Farkında olur

Proje Koordinatör Yardımcısı İklima Ebrar Çiçekdal ise proje faaliyetleri kapsamında şu ifadeleri kullandı: “Çocuk Farkında Olursa Dünya Farkında olur” sloganıyla çıktığımız bu yolculukta sevgi evlerinde kalan çocukların farkındalığı bakış açısı olarak benimsemeleri adına kurulan Nar Masalları projesi devam etmektedir. Basılan kitaplar Türkiye’de bulunan tüm sevgi evlerine gönderilmeye devam edecektir. Dijital platformlarımız ile tüm çocuklara ulaşmayı amaç edinmekteyiz.”

“Çocukların nasihatten çok iyi yazılmış masallara ihtiyaçları vardır”

Nar Masalları Proje Asistanı Behiye Beyda Çal; “Farkındalıklarımızın çocuklarımıza masallar yoluyla anlatılması bizleri çok heyecanlandırırken yapılan işin önemi de çok büyüktür. Çocukların nasihatten çok iyi yazılmış masallara ihtiyaçları vardır.” Dedi.

Masallar çocuklar için gelecek zamana gönderdiğimiz canlı mesajlardır

Nar Masalları Proje Asistanı Seval Fulin; “Masallarımızın yol gösterici olması adına Nar Masalları ilmek ilmek işlediğimiz çok değerli bir süreçtir. Masallar çocuklar için gelecek zamana gönderdiğimiz canlı mesajlardır.” İfadelerini kullandı.

Çocuk farkında olursa, Dünya farkında olur

Yazılan masallarla oluşturulacak olan dijital masal arşivi için gönüllü yazarlar Üsküdar Üniversitesi stüdyolarında masallarının çekimlerini gerçekleştirmiş ve “Farkındalıklarımızla Masallardayız” diyerek tüm çocuklara ulaşmayı hedeflemiştir.

Nar Masalları; farkındalığın küçük yaşta başladığını düşünen, geleceğin mimarı çocukların "farkındalığı" bakış açısı olarak benimsemeleri adına çalışmalar yapan "Gönüllü Gençler "(Narcanlar) tarafından yazılmıştır.

“Çocuk farkında olursa, Dünya farkında olur “ sloganıyla gönüllü 60 genç kızın "Nar Masalları" yolculuğunda 60 adet masal kitabı yazılmış ve otizm, hayvan sevgisi, tasarruf, işaret dili, ırkçılık, bedensel yetersizlik, vb. 3-12 yaş arasındaki çocuklarda farkındalık oluşturacak konular ele alınmıştır.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Ocak 2021

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.