Prof. Dr. Konuk ve Prof. Dr. Uzbay, YÖK Toplantısı’nda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç; Türkiye'nin bilim, sanayi, teknoloji alanlarının eğitim odaklı strateji ve politikalarını görüşmek üzere üniversitelerin dekanları ile YÖK Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Bu önemli toplantıda Üsküdar Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay temsil etti.

Prof. Dr. Konuk ve Prof. Dr. Uzbay, YÖK Toplantısı’ndaÜniversitelerin ilgili mühendislik ve teknoloji fakültelerinin dekanları, fen bilimlerinin enstitü müdürleri, Türk Bilim dünyasının önemli enstitülerinin yetkilileri ve ilgili akademik birim yöneticilerinin katıldığı toplantının açılışında YÖK Başkanı Saraç ve Bakan Özlü birer konuşma yaptı.

Üniversitelerin yakın zamana kadar sürdürdükleri kendi kapalı devre anlayışlarından çıkmaları gerektiğini söyleyen YÖK Başkanı, üniversitelerin bölgelerine, çevrelerine ekonomik değer katan kurumlar haline gelmelerinin kaçınılmaz olduğunu ve artık bunun gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı denilince akla ilk olarak fen ve mühendislik bölümlerinin geldiğini belirterek, sanayi ve teknoloji ne kadar Bakanlığının konusu ise bütün olarak bilimin de kendilerinin konusu olduğuna işaret etti.

Bakanlığının üniversitelerle ilişkisinin de sadece üniversite-sanayi işbirliği ve teknoloji geliştirme üzerine kurulmadığını vurgulayan Özlü, üniversitelerin tamamını, bilim dallarının her birini çok önemsediklerini, özellikle TÜBİTAK programlarında bilim dallarının hepsine yönelik desteklerinin bulunduğunu söyledi.

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Şubat 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.