Prof. Dr. Galyamov’dan ziyaret

Prof.Dr. Ruşen Galyamov’dan Üsküdar Üniversitesi’ne ziyaret.

Rusya Federasyonu Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti Devlet Tarım Üniversitesi Sosyoloji ve Felsefe Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ruşen Galyamov,  Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üsküdar Üniversitesi Türk Dünyası Felsefi Araştırmalar Merkezi’nin (TÜFEM) davetlisi olarak  üniversiteye gelen Prof.Dr.Ruşen Galyamov,  TÜProf. Dr.  Galyamov’dan ziyaretFEM Yönetim Kurulu üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Prof.Dr. Galyamov, Başkurdistan ve Türkiye akademisyenleri arasında  işbirliğinin daha da gelişmesi için önerilerde  bulundu.

TÜFEM Müdürü Prof.Dr. Adnan Ömerustaoğlu da geçen  ay gerçekleştirdikleri Ufa ziyareti kapsamında işbirliği konusunda yapılan görüşmelerin ve imzalanan anlaşmaları aşamalı olarak uygulamaya koymakta kararlı olduklarını dile getirdi.

Misafir akademisyen Prof.Dr. Galyamov, Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji ve Felsefe bölümü öğrencilerine ‘İdil-Ural  Bölgesi Örneğinde Rusya’da Etnik ve Siyasal süreçler’ başlıklı seminer verdi.

Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın katkı yaptığı sunumda Prof.Dr. Galyamov bölgenin etnik siyasi yapısına ilişkin ayrıntılı bilgi vererek sosyolojik dinamiklerin önemine dikkat çekti.

Türkiye’de bulunmaktan ve Türk kardeşlerle buluşmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Prof.Dr. Galyamov sunumunun sonunda öğrencilere Tatar halk türküsü söyleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi .

Prof. Dr.  Galyamov’dan ziyaret 2


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.