Prof.Dr. Agop Kotoğyan’a Yüksek İnsani Değer Ödülü

Üsküdar Üniversitesi tarafından tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışan, kendi mesleğine, ülkesine, insanlara adamış, gerek yaşam öyküsü gerek kariyeri ile genç meslektaşlarına rol model olması dolayısıyla cildiye uzmanı Prof. Dr. Agop Kotoğyan Yüksek İnsani Değer Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Kotoğyan, “Beni bu şerefli onura layık gördüğünüz için sizlere şükranlarımı can-ı gönülden iletiyorum. Şahsın hiçbir önemi yok hepimizin önemi var. İnsanların önemi var bunun için de yaptıklarınızın bilimsel, akademik ve dünyaya katkılarının değerini bilmek amacınız olsun” dedi.

Prof.Dr. Agop Kotoğyan’a Yüksek İnsani Değer ÖdülüÜsküdar Üniversitesi, toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişilere bu yıl ilk kez Yüksek İnsani Değerler Ödülleri verdi.

Üsküdar Üniversitesi bu yıl ilk defa “Yüksek İnsani Değerler Ödülleri”ni verdi. Üsküdar Üniversitesi Akademik Kadrodan oluşan jürinin ; “Adalet, Şefkat ve Merhamet, Dürüstlük, Şeffaflık, Cesaret, Empati ve Sorumluluk, Güven ve Sadakat, Utanma, Alçakgönüllülük, Yardımlaşma, Helalleşme, Selamlaşma, İçtenlik, Bağışlama, Cömertlik, Fedakarlık, Minnettarlık, Çoğulculuk, Katılımcılık, Özgürlükçülük, Hesap Verebilirlik, Uzlaşmacılık, Yenilikçilik, Vefa” şeklinde 24 altın değer kapsamında belirlediği 6 kişi – kurum ödüllerini aldı.

Tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışıp kendini mesleğine, ülkesine ve insanlara adayarak yaşam ve kariyer öyküsü ile pek çok kişiye ilham kaynağı olan cildiye uzmanı Prof.Dr. Agop Kotoğyan da Yüksek İnsani Değer Ödülü’ne layık görüldü.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Prof. Dr. Agop Kotoğyan’a Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevil Atasoy tarafından Yüksek İnsani Değer Ödülü verildi. Tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışan, kendi mesleğine, ülkesine, insanlara adamış, gerek yaşam öyküsü gerek kariyeri ile genç meslektaşlarına rol model olması dolayısıyla Üsküdar Üniversitesi Jürisi tarafından ödüle layık görülen Prof. Dr. Kotoğyan, ödül nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek Üsküdar Üniversitesi’ne, törene katılan eşi ve kızına teşekkür etti.

Şahsın önemi yok, hepimizin önemi var

Prof. Dr. Kotoğyan, “Beni bu şerefli onura layık gördüğünüz için sizlere şükranlarımı can-ı gönülden iletiyorum. Şahsın hiçbir önemi yok hepimizin önemi var. İnsanların önemi var bunun için de yaptıklarınızın bilimsel, akademik ve dünyaya katkılarının değerini bilmek amacınız olsun. Bütün bunları mütevazı, ülkesinin emeğini, adaletli, vicdanlı, cesaretli iyi ruhun korunması için yapmanız lazım. Bunun için çalışmalıyız bunun için de bütün dünyada vatanımızda bunları gençlere aşılamak mecburiyetindeyiz. Eğer bizler bir nebze bunu yapabilirsek çok mutlu oluruz, bu ülke çok iyi durumlara gelecektir” dedi.

Yaşayan efsane; cildiyeci kolsuz Agop

Prof. Dr. Agop Kotoğyan azmin, direncin, ölümlerin eşiğinden dönüp hayata sıkı sıkı sarılmanın simgesi, yaşayan bir efsane…

Tüm zorluklara rağmen yılmadan çalışan, kendini mesleğine, ülkesine, insanlara adamış, gerek yaşam gerek kariyer öyküsü ile ilham kaynağı olan Prof.Dr. Kotoğyan, azmin, çalışkanlığın örneği, vefa, alçakgönüllülük, cesaret, minnettarlık, içtenlik, cömertlik gibi değerleri yaşamı ile gösteriyor. Türkiye'de, cinsel yolla bulaşan hastalıklar kürsüsünü ilk kuran, çeşitli bilim dallarında bölüm başkanlığı yapan, yeni buluşlarla çığır açan Prof. Dr. Agop Kotoğyan’ın örnek bir hayat hikayesi bunuyor.

Maddi zorluklar nedeniyle ilkokul çağlarında işe başlayan ve bir gümüş atölyesinde çalışırken geçirdiği kaza sonucu sağ kolunu kaybeden Agop Kotoğyan, azmi ve çalışkanlığı sayesinde eğitimini başarıyla tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Sağ kolunu kaybettiği için üniversitede büyük zorluk yaşayan Kotoğyan, tek eliyle tüplerden şırıngaya ilaç çekmeyi, bu ilacı hastaya enjekte etmeyi öğrenmek için geceleri hastanede nöbete kaldı, evde portakallara su şırınga etti.  Dikiş atmayı öğrenmek için ise evde sürekli sökük ve yırtıkları dikti. Bu azmi ile iki yılda kimseden yardım almadan tüm bu işleri tek başına yapıyor hale geldi. Birçok ülkenin üniversitesinden teklif alan Kotoğyan vatan sevgisi ağır bastığı için hiç birini kabul etmedi ve tüm hayatı boyunca memleketi için çalıştı…

Fotoğraf: Furkan Bayezit

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.