Pozitif düşünmeyi alışkanlık edinin

Günümüz koşullarında stresle baş etmenin yolu olumlu düşünmekten geçiyor. Pozitif düşünün!

Günümüz koşullarında binlerce farklı stres kaynağı etrafımızı sarmış durumda. Tüm bunlarla baş etmenin yolu olumlu düşünmek ve iyimser olmaktan geçiyor. “İnsan ancak belirli şartları oluşturarak ve önce kendisini tanıyarak olumlu düşünmeyi ve bunu alışkanlık haline getirmeyi başarabilir” diyen uzmanlar, iyimser olmak için yapılması gerekenleri sıraladı.

Kendinize zaman ayırın

Hayatımızın çoğunu kuru kalabalık içerisinde oradan oraya sürüklenerek geçiririz. Oysa daha sağlıklı yaşayabilmek için arada sırada hayatın içinde mola vermek ve kendimizle baş başa kalmak; zihinsel, duygusal ve fiziksel açıdan kendimizi daha iyi hissetmemiz için oldukça yararlıdır. Kendinize zaman ayırarak pozitif düşünmek için ihtiyacınız olan adımları daha iyi planlayabilirsiniz.

Yüreğinizin ve beyninizin sesini dinleyin

Hayatımızın hemen her alanında başkalarıyla birlikte olmak zorunda kalırız. Bu nedenle içinde bulunduğumuz grupların diğer üyelerinin üzerimizde etkili olması farkında olmadan kapılabileceğimiz bir durumdur. Diğer insanların bizim ne düşündüğümüz ve ne yaptığımızla yakından ilgilendikleri fikri, olumsuz düşüncelerin çok çabuk ortaya çıkmasına yol açabilir. Kendimize olan güvenimizi arttırmak ve etrafımızdaki insanların üzerimizde yarattığı baskıdan kurtulmak için atılan her adım, pozitif düşünmek için bize yardımcı olacaktır. Olayların ya da insanların sizi kısıtlamasına izin vermeyin.

HÜRRİYET AİLE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:19 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.