Polisler sertifikalarını aldı

Polisler yalan sempozyumu sertifikalarını aldı.

Polisler yalan sempozyumu sertifikalarını aldı.

Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Adli Bilimler Sempozyumu’na katılarak bilimsel eğitim alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. polisler_sertifikaDavranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’nde 10-11 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen ‘Yalan Tespitinde Güncel Yaklaşımlar’ konulu Üsküdar Üniversitesi 1. Adli Bilimler Sempozyumu’na katılan polisler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden 50 polis memurunun katıldığı törende polislere sertifikalarını Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevil Atasoy verdi. Törene İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu ve İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdür Yardımcısı Yonca Barış Bengül ile müdür yardımcıları da katıldı.

SUÇUN ÖNLENMESİNE DESTEK VERİYORUZ

Törende konuşan Prof. Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi olarak suçun önlenmesine yönelik çalışmalara destek verdiklerini belirterek “Üsküdar Üniversitesi çatısı altındaki Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite olarak suçun önlenmesine önem vermekteyiz. Suçun önlenmesi, failin bulunmasından, daha sonra onun adalete tesliminde, mahkumiyetine ve yeniden topluma kazandırılmasına kadar geçecek olan süreçte yapılan harcamaların en az 10’da biridir. Mağduriyetlerin giderilmesi ise mümkün değildir. Bir ülkede adam öldürmenin cezası idam olsa bile öldürülenin yakınlarının mağduriyetini gidermek hiç bir zaman mümkün olamaz. Bütün suçlar ancak önlenebildiği takdirde bir ülkenin geleceği aydınlık ve refah içerisinde olur. Sizler tam da bu hizmet için yetiştirilen ve hizmet veren kişilersiniz. Toplumumuzun gözbebeğisiniz.” dedi. Prof. Dr. Atasoy, yalan konusunun işlendiği sempozyumun hizmet içi eğitim olarak kabul gömesinin üniversite olarak onur verici olduğunu belirterek “Bundan böyle Üsküdar Üniversitesi emniyetin, değerli mensuplarına yönelik olarak talep edilen herhangi bir alanda bilgimiz, deneyimimiz ölçüsünde sizlere yardımcı olacak.“ dedi.

SEMPOZYUM ÇOK YARARLI OLDU

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu da suçun önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten kolluk olduklarını belirterek sempozyumun mesleki anlamda kendilerine çok değerli katkılar sağladığını belirterek “Sizlerin verdiği değerli bilgilerle çok değerli çalışmalar yapacağız. Bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz ya da doğru bilip yanlış olduğunu gördüğümüz bazı konular oldu, sizlerin verdiği değerli bilgiler ışığında çalışmalarımızı daha ileriye götüreceğiz. Çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

Sempozyumun mesleki anlamda kendilerine çok şey kattığını belirten polis memurları, edindikleri bilgileri profesyonel hayatlarında kullandıklarını kaydederek Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür ettiler. Sertifikalarını alan polis memurları tören sonunda Prof.Dr. Sevil Atasoy ile birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:17 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.