Patronlar çalışanlarını mutlu etmeli

Kamu sağlığının daha iyi hale gelmesi için işverenlerin çalışanlarının mutlu olacağı koşulları hazırlamaları gerektiği vurgulandı.

Kamu sağlığının daha iyi hale gelmesi için işverenlerin çalışanlarının mutlu olacağı koşulları hazırlamaları gerektiği vurgulandı.

İngiltere'nin önde gelen sağlık uzmanları bunun için patronlara çalışma saatlerinin makul olması çağrısında bulundu ve çalışanların düzenli olarak mola almalarını sağlamalarını istedi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Sağlık Enstitüsü yayınladığı yeni rehber ilkelerde, patronların çalışanları takdir ettiklerini göstermelerinin önemine de dikkat çekti. patronmutlulukPatronlardan ayrıca çalışanlarına daha yaratıcı olabilmeleri için fırsat tanımaları istendi. Daha sağlıklı ve mutlu işyerlerinin verimi de arttıracağı belirtildi. Büyük Britanya'da, İngiltere, İskoçya ve Galler Bölgesinde 2012-13 arasında sağlık sorunları nedeniyle 27 milyon işgünü kaybedildi. Bu sorunlar arasında stres ve bel ağrısı da bulunuyor. Sağlık Enstitüsü'nün başkan yardımcısı Prof Gillian Leng, ülkede her yıl bir milyondan fazla kişinin işle bağlantılı rahatsızlıklar yaşadığını belirtti. Leng, "Sadece bir işin fiziksel açıdan oluşturduğu tehlikeler değil, uzun, düzensiz çalışma saatleri, hareketsizlik veya tekrarlanan yaralanmalar da insanların sağlığına zarar veriyor" diye konuştu. BBC TÜRKÇE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:28 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.