Otizmli çocuklara kayak ile rehabilitasyon

Otizmli çocuklar, Ilgaz dağındaki kampta, kayak eğitimi eşliğinde dikkatlerini toplamayı, grup içerisinde hareket etmeyi ve vücutlarını kullanmayı öğreniyor.

Otizmli çocuklar, Ilgaz dağındaki kampta, kayak eğitimi eşliğinde dikkatlerini toplamayı, grup içerisinde hareket etmeyi ve vücutlarını kullanmayı öğreniyor.

otizmkayakİstanbul'da faaliyet gösteren Anka Otizm Eğitim, Yaşam ve Spor Kulübü'ne mensup 30 otizmli çocuk, Ilgaz dağında gerçekleştirilen kayak kampıyla vücutlarını kullanmayı öğreniyor.

OTİZM HAKKINDA BÜTÜN BİLİNMEYENLER

Ilgaz dağında yılda 4 gün olarak düzenlenen kayak kampında, 30 otistik bireye uzmanlar eşliğinde kayak eğitimi veriliyor. Kayak öğrenme sırasında dikkatlerini toplamaya alışan otizmli çocuklar, aynı zamanda bir grup içerisinde hareket ederek sosyalleşiyorlar

“Çocukların farkındalıklarında çok ciddi bir artış görüyoruz”

Anka Otizm Eğitim, Yaşam ve Spor Kulübü Kurucusu İsmail Avşar,  otizmli çocuklara spor ve yaşam liderliği konularında eğitim verdiklerini belirterek, 4 yıldır da 30 otizm teşhisi almış bireyle Ilgaz dağında kamp yaptıklarını söyledi. Kampın ana gündemi kayak olmasına karşın, kayağın dışında otelde çocuklarla bağımsız yaşam çalıştıklarını da ifade eden Avşar, şöyle konuştu: “Her öğrencinin yanında bir yaşam lideri oluyor. Gün boyu hem kayak eğitiminde, hem de otelde onlara eşlik ediyorlar. Örneğin, çocuğa sabah kalktığında yatağını toplamasını öğretiyor. Daha sonra da kendi kahvaltısını kendisinin almasını. Sonra da piste çıkarıyor. Pistte bire bir kayak eğitimi veriyoruz. Kayak eğitimini Anka'nın eğitimcileri veriyor. Kayak eğitiminin çocuklara çok ciddi faydaları var. Özellikle dikkatlerini toplamayı öğrenmelerinde, vücut ve alan farkındalıklarında çok büyük gelişmeler oluyor. Her şeyden önce çocuk, kendi etrafının farkına varıyor. Kendi vücudunun farkına varıyor. Vücuduna yön vermeyi, vücut uzuvlarını kontrol etmeyi, onları kaldırıp indirmeyi. Bizim çocuklarımızda bu tip sorunlar çok sık görülür. Kayak kampından sonra çocukların farkındalıklarında çok ciddi bir artış görüyoruz. Akademik anlamda da çok ciddi anlamda performansları artıyor. Örneğin kamptan önce akademik bir derste 15 dakikadan fazla dikkatini toplayamayan, dağılan bir çocuk, kamptan sonra 40 dakikaya kadar bu dikkatini çıkartabiliyor.” Avşar, otizmli çocukların kayakla terapisini kendilerinin ürettiğini ve daha önce Türkiye'de olmadığını vurgulayarak, şimdi ise pek çok kurumun bunu yapmaya başladığını ifade etti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Şubat 2013Yayınlanma Tarihi:23 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.