Otizmli çocuklar için umut

Otistiklerde sosyal bağlanmayı sağlayan oksitosin hormonu ilaç olarak kullanılıyor.

Otistiklerde sosyal bağlanmayı sağlayan oksitosin hormonu ilaç olarak kullanılıyor.

otizmYeni yapılan bir araştırmaya göre oksitosin, otizmli çocuklarda sosyal iletişimi geliştiriyor. JAMA Psikiyatri tarafından yapılan araştırmada otizm spektrum bozukluğu olan bireylerde tek doz oksitosin bile kompleks sözlü ve sözsüz iletişimde ilerleme sağlıyor.

OTİZM HAKKINDA HER ŞEY

Araştırmacılar oksitosinin beyindeki prefrontal korteksde (alın bölgesindeki ön lob) gelişme sağladığını buldu. Bu bölümün otizm sendromu olan bireylerde daha az çalıştığı biliniyor. Araştırmayı Tokyo Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Psikiyatrist Dr. Hidenori Yamasue yürüttü. Araştırmayı yorumlayan Columbia Üniversitesi'nden Andrew Gerber "Olağanüstü etkileyici bir çalışma. Önceki araştırmalarda bu konuya değinilmişti ancak bu çalışma oksitosinin sözlü ve sözsüz sosyal bilgi çatışmasını gösteren kontrollü ilk deney. Ayrıca oksitosinin şizofreni hastalarında da faydalı olabileceği belirtildi. APA

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Ocak 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.