Otistik Özge'nin hayatı müzikle değişti

Otistik olarak dünyaya gelen ve müzik yeteneği ilkokuldayken keşfedilen Özge’nin hayatı müzikle değişti.

Otistik olarak dünyaya gelen ve müzik yeteneği ilkokuldayken keşfedilen Özge’nin hayatı müzikle değişti.

otistikozgeOtistik olarak dünyaya gelen ve müzik yeteneği ilkokuldayken keşfedilen Manisa Güzel Sanatlar Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Özge Çeltik, piyano çalmadaki başarısı ve sesi ile okulunun gözdesi oldu. Ünlü bir şarkıcı ve piyanist olmayı hedefleyen Özge, otistik çocukların eğitildiğinde başarılı olabileceğini gösterdi.

OTİZM HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ HER ŞEY

Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan Özge Çeltik’e otizm teşhisi 3 yaşında konuldu. Otistik olmasına rağmen normal çocuklarla birlikte eğitim gören Özge’nin müziğe olan yeteneğini, ilkokulda müzik öğretmeni keşfetti. Rehber öğretmeni Suna Arslan ile birlikte her gün okula gelen Özge Çeltik, sınıftaki arkadaşları tarafından çok sevildi. Her gün Özge’ye eşlik eden Arslan, "Özge’yi 3 yaşında tanıdım. O zamandan bu yana bağımızı koparmadık. Sayıları öğrenirken bile ritimli bir şekilde söylüyordu. İlkokulun sonunda müzik öğretmeni sesini keşfetti. Ardından Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarını kazandı" dedi.

ŞARKICI OLMAK İSTİYOR

Şarkı söyleyince kendini çok mutlu hissettiğini söyleyen Özge, ileride piyanist ve şarkıcı olmayı istediğini vurgulayarak, "Okulda çok mutluyum. Konserler verip şarkı söyleyeceğim. Piyano çalmayı ve şarkı söylemeyi çok seviyorum. Çok başarılı olacağım" diye konuştu. Piyano dalında eğitim gören Özge’nin piyano öğretmeni Özge Kaplan da, otistik çocukların sanata yatkın olduğunu belirterek, ailelere bu yetenekleri ortaya çıkarmaları için çağrı yaptı. Piyano öğretmeni Kaplan, "Bir buçuk yıldır birlikte çalışıyoruz. Sağlam olan öğrencilerimle aynı seviyede ilerleyebiliyor. Piyano konusunda ayrı bir frekansı var. Eskiden daha sinirli ve saldırganmış. Ama müzik eğitimi sayesinde her şeyi geride bıraktı. Şimdi sevgi dolu biri" dedi. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Ekim 2014Yayınlanma Tarihi:07 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.