Otistik çocuğa şiddet

Ankara’da bir özel eğitim merkezinde otistik olduğu belirlenen çocuğa şiddet görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten görüntüleri HABERTÜRK’te yorumladı.

Ankara’da bir özel eğitim merkezinde otistik olduğu belirlenen çocuğa şiddet görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten görüntüleri HABERTÜRK’te yorumladı.

HABERTÜRK Televizyonu’nun, Ankara’da özel bir eğitim merkezinde otistik bir çocuğa uygulanan şiddet görüntülerini yayınlaması, Türkiye’de otistik çocuklara verilen eğitimi gündeme taşıdı. Eğitimcisi tarafından çocuğa uygulanan şiddet görüntüyü seyreden herkesi olumsuz etkilerken Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten, görüntüleri yorumladı, otistik çocuklara yönelik eğitimin nasıl olması gerektiğini anlattı.

OTİZM NEDİR, TEDAVİSİ NASILDIR ÖĞRENİN

HABERTÜRK Televizyonu’nun özel haber olarak ekranlara taşıdığı otistik çocuğa şiddet görüntüleri yetkilileri harekete geçirdi. Görüntülerde eğitici ve yardımcısının çocuğun el ve kollarını tuttuğu, iteklediği görülüyor. Ekrana yansıyan görüntüleri HABERTÜRK “Gündem” programında değerlendiren Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nüket İşiten bu tür engelli çocukların istismar ve şiddete riski olan grup olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bu çocukların kendini ifade etmede sözel kısıtlı çocuklar olduğuna dikkat çeken İşiten, otistiklerin kendi dünyasında yaşayan kişiler olduğunu, hekimler olarak da onları o kendi dünyalarında dışarı çıkartıp, normale adapte etme mücadelesi verdiklerini söyledi. Otistik çocukların duygusal ve sosyal zekalarında bir kısıtlılık olduğunu ifade eden İşiten, görüntülerde terapi eğitiminde doz ayarlamasında sorun yaşandığını gözlemlediğini kaydetti. Bu kişilerin eğitiminin zor olduğunun da altını çizen Yrd. Doç. Dr. İşiten, eğitimcilere önemli görevler düştüğünü ve eğitim veren kişilere destek olunması gerektiğini sözlerine ekledi.           PROGRAMI İZLEMEK İÇİN… Şaban Özdemir (NPGRUP)  


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Eylül 2021Yayınlanma Tarihi:11 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.