Oruç tutan ile tutmayan arasında neden gerginlik olur?

Ramazan ayı, orucun kalkan olduğu, kişinin ahlakını koruduğu ve nefsini terbiye ettiği aydır.

Gün boyu susuz ve aç kalmanın insanda oluşturduğu olumsuz etkiyi olumlu hale çevirebilmek, sosyal çevre ile ilişkileri sağlamlaştırmak için oruç tutan ve tutmayan arasında saygıyı göz ardı etmemek gerekiyor.

Oruç tutan ile tutmayan arasında neden gerginlik olur?Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, oruç tutan ve tutmayan kişiler arasındaki gerginliğin nedenini şu cümlelerle anlattı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Ramazan ayında oruç tutan ve tutmayan kişiler arasındaki gerginliği şu cümlelerle anlatıyor;

“Çatışmaların bir çoğunun sebebi ön yargılardır ve empati eksikliğidir. Karşı tarafı anlayamamaktan kaynaklanır. Bir insan kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmamalı. Bu bir küresel ahlak kuralıdır, evrensel ahlak kuralıdır. Bu ahlak kuralını Ramazan'da hayata geçirmek gerekiyor. İnsan sadece kendisi için yaşamıyor, toplumun bir parçası olduğunu da hatırlıyor Ramazan'da."

YENİŞAFAK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Nisan 2020Yayınlanma Tarihi:23 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.