Ona mutluluk verin

Mutlu sesler bebeğin hafızasını olumlu etkiliyor.

ABD’deki Brigham Young Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma bebeklerin “mutlu” bir ses ya da ninni dinlerken gördükleri şekilleri, “sinirli” bir sesi dinlerken gördükleri şekillere kıyasla çok daha iyi hatırladığını ortaya çıkarttı.

Sonuçları Infant Behaviour and Development isimli akademik dergide yayınlanan araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Profesör Ross Flom “Bebeklerin duygulara verdikleri tepkiler ve hafıza kapasiteleri daha önce de araştırılmıştı ancak biz duyguların bebeklerin hafızası üzerindeki etkisini inceleyen ilk araştırmayı gerçekleştirdik” dedi. Olumlu duygu ve seslerin bebeklerin hafızasını güçlendirdiğine dair kayda değer kanıtlar elde ettiklerini belirten Flom sözlerine “Biz olumlu duyguların bebeğin dikkat seviyesini ve çevresine gösterdiği ilgiyi artırdığını düşünüyoruz. Bu da onların geometrik şekilleri anlama ve belki de hatırlama becerisini artırıyor” diyerek devam etti.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:29 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.