Ölümü beklerken 2,5 milyon euro topladı

Ölümü beklerken zatürreye savaş açtı, 6 günde 2,5 milyon euro topladı.

Hollanda'nın Eindhoven kenti yakınlarındaki Hapert kasabasında yaşayan 6 yaşındaki Tijn Kolsteren'i geçen haftaya kadar kimse tanımıyordu.

Bir yıldan az ömrü kaldığı belirtilen beyin kökü kanseri hastası Tijn, dünya çapında her yıl 900 bin çocuğun ölümüne yol açan zatürreyle mücadele için, altı günde 2,5 milyon euro topladı.

Hollanda'da her Noel döneminde düzenlenen geleneksel yardım organizasyonu, bu yıl dünya genelinde zatürre kaynaklı çocuk ölümleriyle mücadele amacıyla gerçekleştirildi.

Bir radyo kanalının öncülüğünde yardım toplamak için hazırlanan "cam ev" bu yıl Breda kentinde kuruldu.

Cam evin konuklarından birisi de sarı saçlı, yeşil gözlü etrafı kendine güvenen bakışlarla süzen 6 yaşındaki Tijn Kolstren'di.

Breda yakınlarındaki Hapert kasabasında yaşayan Tijn, çok nadir görülen beyin kökü kanseri hastası. Doktorlara göre, en fazla 1 yıllık ömrü kaldı.

Durumunun farkında. Doktoruna, "Ben yetişkin biri olabilecek miyim?" diye sormuş. Doktor, açık bir dille, "Hayır, olamayacaksın" yanıtını vermiş.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Aralık 2016Yayınlanma Tarihi:28 Aralık 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.