Olumsuz düşüncelerden arının

Sürekli olumsuz düşünen, bir işe başlayacağı zaman “Başarabilir miyim?” kaygısı yaşayanlar mutsuz oluyor. Beyniniz olumsuz düşüncelerden arının.

Sürekli olumsuz düşünen, bir işe başlayacağı zaman “Başarabilir miyim?” kaygısı yaşayanlar mutsuz oluyor. Beyniniz olumsuz düşüncelerden arının.

Uzmanlar, sürekli olumsuz düşünen, bir işe başlayacağı zaman “Başarabilir miyim?” kaygısı yaşayan ya da her an kötü bir şey olacakmış gibi tetikte bekleyen insanların mutluluğu yakalamasının zor olduğunu söylüyorlar. Kişinin karakterinden kaynaklanan olumsuz düşüncelere bir de çevresindekiler eklendiğinde sorunun içinden çıkılmaz hal aldığına işaret eden uzmanlar, "Etrafına negatif enerji saçanlardan uzak durun. Aksi takdirde umutsuzluk ve güvensizlik hayatınızı karartabilir " diye uyarıyor.

POZİTİF KİTAPLAR OKUYUN

Çevrenizdeki olumsuz insanlardan etkilenmemenin bir yolu da size esin kaynağı olabilecek, pozitif kitaplar okumaktır. Bu kitaplar size dünyanın en güzel mucizesi olduğunuzu, düşlerinizi gerçekleştirebilecek gücünüz olduğunu anlatacak, en önemlisi bunları gerçekleştirmek için ne yapmanız gerektiği konusunda yol göstereceklerdir.

İYİMSER KİŞİLERLE BİR ARADA OLUN

Neşeli, başarılı, iyimser, istekli, olumlu düşünen bir kişi olmak istiyorsanız, bu özelliklere sahip kişilerle bir arada olun. Sürekli öfkeli, üzgün, yaşama ve olaylara olumsuz bakan insanlarla birlikte olursanız, ne kadar iyimser, neşeli, başarılı da olsanız bir süre sonra bu nitelikleri kaybetmeye başlarsınız. Size, gereksinim duyduğunuz desteği verebilecek kişilerle birlikte olmaya özen gösterin. Eğer bu olumsuz kişilerin bir kısmı asla yaşamınızdan çıkartamayacağınız aile yakınlarınız veya sık görüştüğünüz kişiler ise ne zaman size olumsuz sözler söylerlerse bunun tam tersini düşünün. Bu kesinlikle işe yarayacaktır. Hürriyet Aile

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:09 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.