Ölüm korkusuyla yaşıyorum

"Sürekli ölüm korkusu var. Yakınlarımı kaybetme korkusu ve her an kötü bir haber alacakmışım korkusu ile yaşıyorum"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Devamlı günlük saçlarımı yıkıyorum. Saçlarımda kaşıntı başladı ve saç dökülmesi oluyor. Saçlarımda bit olmasından şüpheleniyorum. CEVAP Her gün saç yıkamak anormal bir davranış olarak düşünülmemeli, hatta yağlı saçlarda gereklidir de. Saç dökülmesi belli bir miktara kadar normaldir ve herkeste görülür. Sizin saçınız normal kabul edilenden daha çok dökülüyorsa, elbette nedeni araştırılmalıdır. Saç dökülmesi ve saçlı deride kaşıntı suya, kullandığınız şampuan veya sabuan da bağlı olabilir. Saç dökülmesi stresle, bazı ilaçları kullanmakla da görülebilir. Bu gibi nedenleri araştırdıktan sonra, sorununuz sürerse, bir dermatoloğa (cildiyeci) başvurmanız uygun olur. SORU Panik atak rahatsızlığım var. En büyük ve hayatımın etkileyen en kötü yanı kendimi kaybetmem sanki bir anda başka bir boyuta geçiyormuş gibi oluyorum bulunduğum ortamdan uzaklaşıyorum.. çok heyecanlıyım paniğim.. CEVAP Panik bozukluğunda birçok belirtiyle birlikte depersonalizasyon, derealizasyon belirtileri de görülebilir. Bu belirtiler kişinin kendisini ve çevresini farklı algılamasına, gerçeklik duygusunun kaybolmasına neden olabilir. Yaşadıklarınızın ortadan kalkması panik bozukluğunuzun tedavisine bağlıdır. (Daha ayrıntılı bilgi için bakınız: e-psikiyatri.com) SORU Sürekli ölüm korkusu var. Yakınlarımı kaybetme korkusu ve her an kötü bir haber alacakmışım korkusu ile yaşıyorum. Bu durumu şu ana kadar hiç kimseyle paylaşmadım. Bazen kendimi çok iyi hissederken bir anda her şey eski haline dönüşüyor, aşırı bunalıyorum. Şu anda eşime bir şey olacak korkusu yaşıyorum. CEVAP Belirttiğiniz yakınmalar daha çok genelleşmiş anksiyete bozukluğunda görülür. Kişi yakınlarının başına bir şey geleceğinden, sağlıkla ilgili bir sorun yaşayacağından, kötü bir haber alacağından endişelenir; içinde nedensiz bir sıkıntı duygusu yaşar. Genelleşmiş anksiyete bozukluğunun tedavisi vardır. Tedavide en etkin yöntem ilaç tedavisiyle birlikte psikoterapi uygulanmasıdır. Yakınmalarınız ve yaşamınıza olumsuz etkileri sürerse, bir psikiyatriste başvurmanız gerekir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUM

ÇOK SİNİRLİ VE ALINGANIM

OLUMSUZ DÜŞÜNCELERDEN KURTULAMIYORUM

ÇOK ÇABUK HEYECANLANIYORUM

CESARETİMİ TOPLAYIP ARABA KULLANAMIYORUM

NEREDEN GELDİM DİYE SORGULUYORUM

KURDUĞUM HAYALLERLE YAŞIYORUM

SÜREKLİ AĞLIYORUM

ÇOK ZOR ALGILIYORUM

EŞİM SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR

İNSANLARLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA HEYECANLANMIYORUM

ÇOCUĞUM HİÇ SÖZ DİNLEMİYOR

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:24 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.