Okuduğum her şeyi hemen unutuyorum

"Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okuduğum ve duyduğum bir çok bilgiyi, duyduktan veya okuduktan sonra hemen unutuyorum. Ciddi derecede dikkat eksikliği olmaya başladı bende. "

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Benim sürekli başım ağrıyor doktora gittim migren dediler verilen ilaçların faydası olmadı. 2 tane çocuğum var eşim bana o günkü psikolojisine göre davranıyor yani günü iyi geçtiyse iyi kötü geçtiyse kötü beni çok sevdiğini vazgeçemeyeceğini söylüyor ama beni kırmaktan üzmekten de geri kalmıyor. CEVAP Baş ağrınızın ayrıntılı olarak gözden geçirilmesi ve gerekirse, tetkik yapılması kanısındayım. Çünkü baş ağrınıza neden olabilecek önemli sosyal sorununuz var. Öte yandan stres de migren nöbetlerini tetikleyebilir. İlk yapılacak olan, eşinizin tutum ve davranışlarının normale gelmesi, sonra baş ağrıınızın durumuna göre tedavi uygulanmasıdır. SORU Sol kolumda sürekli bir uyuşma var ve aynı zamanda kalp çarpıntısı oluyor. Kalp doktoruna gittim ama sorunun psikolojik olduğunu söyledi. Acaba panik atak olabilir mi? Endişelerim var. CEVAP Panik nöbetinin kendine özgü belirtileri vardır. Kalp muayenesi normalse ve bu belirtilerden  belli sayıda varsa, panik nöbeti denebilir. Çarpıntı ve uyuşma da bunlar arasındadır. Uyuşma kimi zaman strese bir tepki olarak da görülebilir. Durumunuzun netleştirilmesi ve tedavinizin planlanması için bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur. SORU Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Okuduğum ve duyduğum bir çok bilgiyi, duyduktan veya okuduktan sonra hemen unutuyorum. Ciddi derecede dikkat eksikliği olmaya başladı bende.   CEVAP Bu yaşlarda dikkat eksikliği veya dikkati yoğunlaştıramama günlük yaşam olaylarına, bazı psikiyatrik bozukluklara bağlı olabilir. Bunlar arasında aşırı yorgunluk, uykusuzluk, yoğun stres gibi durumlar; depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, bazı anksiyete bozuklukları, psikotik bozukluklar sayılabilir. Tanı ve tedavi için psikiyatristler yardımcı olabilir.

OKUDUĞUM HER ŞEYİ UNUTUYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...4. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Temmuz 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.