Obsesif estetik kaygılar sağlığınızdan etmesin!

Öz güven, kişilerin yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri ve kendilerini dış dünya karşısında güvende hissedebilmeleri için sahip olmaları gereken, önemli bir özelliktir.Öz güven, kişilerin yaşamlarını mutlu bir şekilde sürdürebilmeleri ve kendilerini dış dünya karşısında güvende hissedebilmeleri için sahip olmaları gereken, önemli bir özelliktir. obsesifestetikDış görünüşümüzde sahip olduğumuz bir kusur, psikolojimizi de doğrudan etkileyebilir. Özellikle de, yüzümüzün en orta bölgesinde bulunan burnumuzla ilgili sorunlar, psikolojimiz üzerinde de oldukça etkilidir. Burnunun yüzüne hiç yakışmadığını düşünen bazı kişilerde bu kusur öyle bir takıntı haline gelir ki, bireyin iş ve sosyal hayatını tam bir kabusa çevirebilir!

TAKINTILARINIZDAN KURTULUN

Ancak bu kaygıları sonlandırmak isterken, sağlık durumunu da önemle göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bu sebeple burun estetiği, gerçekten ihtiyaç duyuluyorsa yapılmalıdır.

ESTETİK KAYGILAR, HAKLI NEDENLER İÇERMELİ

Obsesyon, yani halk arasında bilinen adıyla takıntı, kişilerin özellikle de kendi vücutlarıyla ilgili düşünsel düşkünlükleri olarak öne çıkıyor. Olmayan ya da sorun teşkil etmeyen fiziksel kusurlarını, sürekli düşünmekten kendini alamayan kişiler bu obsesyonlarını gidermek için, estetik operasyonlar yaptırabiliyorlar.

ESTETİK KAYGISINDA YENİ BİR DÖNEM: ÜNLÜLERE BENZEME MERAKI

Günümüzde ünlülere benzeme merakı, kısmen dizilerin ve medyanın da etkisiyle, giderek daha fazla ilgi görüyor. Bu konuyla ilgili, burun estetiğinin gerekli olmadığı durumlarda gerçekleştirilmemesi gerektiğini belirten Op. Dr. Coşkun Şanverdi, kişilerin sağlığının daima, estetik kaygılardan önce gelmesi gerektiğini ifade ediyor. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ekim 2013Yayınlanma Tarihi:03 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.