O çocuklarda daha fazla

Sigara dumanına maruz kalan çocukların kilo alma riskinin daha fazla olduğu belirlendi.

Sigara dumanına maruz kalan çocukların kilo alma riskinin daha fazla olduğu belirlendi. ococuklarKanada'daki Montreal Üniversitesi ve Saint-Justine Araştırma Merkezi'nden bilim adamlarının araştırması, sigara dumanına maruz kalan çocukların bel çevresinin yağlandığı ve vücut kitle indeksinin arttığını gösterdi. Bilim adamları, 2 bin 55 yetişkinin sigara içme alışkanlıklarını ve çocuklarının kilosunu inceledi.

SÜREKLİ SİGARA DUMANINA MARUZ KALAN ÇOCUKLAR DAHA ŞİŞMAN

Ara sıra ya da sürekli sigara dumanına maruz kalan çocukların 10 yaşından itibaren bel çevresinin ortalamadan 1,5 santimetre daha geniş olduğu saptandı. Ayrıca bu çocukların vücut kitle indeksinin 0,48-0,81 yüksek olduğu tespit edildi.

PASİF İÇİCİLİK HORMONLARI BOZUYOR

Araştırmaya imza atanlardan Prof. Linda Pagani, çocuklukta pasif içiciliğin hormon salgılayan iç salgı bezlerinin dengesini bozabildiğini ve ön beynin gelişimini olumsuz yönde etkileyebildiğini vurguladı. Pagani, bu durumun gelişim için kritik dönem olan 10 yaşına kadar hayati sistemlere zarar verebileceğine dikkati çekti. Araştırmanın sonuçları "Nicotine and Tobacco Research" dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada pasif içicilik her yıl 600 binden fazla kişinin ölümüne neden oluyor. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:26 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.