NPİSTANBUL Hastanesi deprem bölgesinde

Depremin ilk gününden buyana belirli aralıklarda bölgeye psikolog ve psikiyatrist desteği veren NPİSTANBUL Hastanesi bu desteğini sürdürüyor.

Depremin ilk gününden buyana belirli aralıklarda bölgeye psikolog ve psikiyatrist desteği veren NPİSTANBUL Hastanesi bu desteğini sürdürüyor.

depremmUzman Psikolog Elif Kandaz, Dr. Serdar Nuhoğlu’nun ardından şimdi de Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol bölgeye gidiyor. Özellikle doğal afetlerle ortaya çıkan ruhsal travmatik yaşantılar, afete maruz kalan ya da kalmayan birey ve toplumu derinden etkiliyor. Ülkemizde bunun son örneği Van’da yaşandı. Meydana gelen depremin ardından binlerce kişi ruhsal travma yaşıyor. Uzmanlar ise bölgede travma yaşantıları normale döndürebilmek için uğraşıyor. Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol bu kapsamda Van’a gidiyor… Van’da meydana gelen 7,2’lik depremle birlikte yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Ruhsal yaralanmalar da sayıldığında bu sayı on binlere ulaşıyor. ozlem_gokmogol Depreme maruz kalan ve sonrasında travma yaşayan vatandaşları eski sağlığına kavuşturabilmek için sefer olan sağlık bakanlığı daha çok kişiye ulaşmak için sağlık çalışanlarına yönelik destekleme ve yeterlilik geliştirme eğitimi veriyor. Ruhsal travma ve afet psikiyatrisi eğitimi programı kapsamında hemşireler ve aile hekimleri travma ile mücadele konusunda uzmanlar tarafından bilgilendiriliyor. DEPREM PSİKOLOJİSİYLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN  TIKLAYIN... Sağlık Bakanlığı,Türkiye Psikiyatri Derneği, Dünya Sağlık Örgütü ve Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim programına NPİSTANBUL Hastanesi de tam destek veriyor. Bu kapsamda NPİSTANBUL Hastanesi Etiler Polikliniği’nden psikiyatri uzmanı Özlem Mestçioğlu Gökmoğol 20-23 Şubat tarihleri arasında Van Erciş’te olacak. Van ve Erciş Depremleri afetlerin önemini bir kez daha ruh sağlığı çalışanlarına hatırlatırken bu eğitimlerle toplumsal travmalar veya afetler yaşanan bölgelerde hizmet ve hizmet sürekliliğini sağlamanın ötesinde hizmetlerin sürekliliğini sağlayacak bilgi ve deneyim yeterliliğinin oluşturulması amaçlanıyor. Bu çerçevede bölgede görev yapan hemşire ve aile hekimleri de bilgilendirilecek. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Şubat 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.