Nörobilimin en iyileri G-20’de bir araya geliyor

Beyin haritalama ve tedavileri alanında dünya çapında çalışmaları yakından takip eden NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi, 5 Temmuz’da Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilecek SBMT G20 uydu sempozyumuna katılacak.

Nörobilim alanında dünyaca otorite bilim insanlarının katıldığı sempozyumda NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Kaya Aksoy, Doç. Dr. Barış Metin ve Öğr. Gör. Serdar Karagöz de sempozyumda konuşma yapacak.

Nörobilimin en iyileri G-20’de bir araya geliyor
ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain İnitiative (Beyin İnisiyatifi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden ve bu kapsamda Türkiye’de G20 Dünya Beyin Haritalaması ve Tedavileri Bilimsel Zirvesi’ni gerçekleştiren NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi şimdi SBMT G20 Zirvesi için Almanya’ya gidiyor.

SBMT’nin her yıl düzenlediği yıllık toplantısı bu sene 5 Temmuz’da Hamburg, Almanya’da gerçekleşecek. Üsküdar Üniversitesi ana sponsorlardan biri olarak sempozyumda yerini alacak.

Beyin haritalama ve tedavileri alanında öte yandan Tedavisel Beyin Haritalaması Derneği olarak da çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi Empire Riverside Hotel’de gerçekleştirilecek zirvede önemli isimlerle konuşma da yapacak.

Bu bağlamda;
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Psikiyatrik Nörobilimin Geleceği”,

NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Prof. Dr. Kaya Aksoy “Beyin Hastanesinde Nörocerrahinin Kavramı”,
Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin “BrainPark, Nöroteknolojik başlangıçlar için İş Kuluçka Merkezi”,

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi İnsan Kaynakları Direktörü, Öğr. Gör. Serdar Karagöz “Beyin Hastanesinin gelecek konsepti” başlıklarında sempozyumda birer konuşma yapacak.

G20 Dünya Beyin Haritalama ve Terapötik Bilimsel Zirvesi, eski Başkan Obama'nın Beyin girişimine katkıda bulunmayı hedeflemesi ile başlayan süreçte G20 ülkelerindeki mevcut ve gelecekteki girişimleri hakkında harekete geçmeyi amaçlıyor.

Nörobilim alanında dünyadaki en iyi bilim adamları, mühendisleri, doktorları ve cerrahları bir araya getiren bu zirvede, dünya ekonomisine her yıl milyar dolara mal olan nörolojik rahatsızlıklara klinik tedaviler bulma amacıyla bir araya geliyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Temmuz 2023Yayınlanma Tarihi:16 Haziran 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.