Nevzat Tarhan: FETÖ taşeron, üst akıl Amerika

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 15 Temmuz ihanet darbesini değerlendirdi.

15 Temmuz darbesinin sosyal, siyasal bir çok etkisi olduğunu kaydeden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Aslında bu travmatik darbenin psikolojik yönlerinin de araştırılması  gerekir. Türkiye’nin geleceğine kasteden bu darbe, ülkemizin demokrasisini ortadan kaldırmaya yönelik bir kalkışmadır” dedi. 

Bu darbenin arkasında küresel güçler olduğunu vurgulayan Tarhan, “Küresel güçlerin bu darbeyi  organize ettiğini nerden anlamalıyız? 12 Eylül darbesinde Amerikan Başkanı açık açık demişti ki, “Bizim çocuklar başardı”… 15 Temmuz darbesinin ardındaki süreçte ise yine Amerikalı yetkililer, “Bizim çocuklarımız ve partnerlerimizin hepsi içerde” açıklamasını yaptı.

KORKU NEDİR BİLMEYEN HALKIMIZIN PSİKOLOJİK YAPISI

 Tankların üzerine çıkan, altına yatan insanların vatan, millet, bayrak ve demokrasi aşkıyla bu kalkışmayı püskürttüğünü kaydeden Tarhan, “Korku nedir bilmeyen halkımızın psikolojik yapısı, bu darbeyle daha da dirençli hale gelmiştir. 12 Mart, 12 Eylül, 27 Mayıs ve 28 Şubat’ta darbeye karşı yüreğiyle direnç gösteren halkımız, 15 Temmuz’da ise sokaklara dökülerek korkmadığını göstermiştir. Bıçak kemiğe dayanınca insanlarımız üzerlerine tank süren darbecilere bile pabuç bırakmamıştır” diye konuştu.

MİLLETİMİZ “PATRON BİZİZ” MESAJINI VERDİ 

15 Temmuz darbesini yapanın FETÖ olmasına rağmen, üst akılın ise Amerika olduğunun kesinlikle belli  olduğunu ifade eden Tarhan, “FETÖ’nün taşeron olduğu süreç içinde ortaya çıkmıştır. Darbeler travmadır , geliştiren travma ve zarar veren travma. 15 Temmuz gösterdi ki, milletimiz “Patron biziz” mesajını vererek, üzerlerine gelen her şeye dimdik durmuşlardır. Darbeye karşı duruşumuz bizim aynı zamanda tüm dünyaya ve mazlumlara örnek olmak gibi bir misyonu yerine getirmiştir. Milli Güvenlik siyaset belgesine bundan sonrası için darbecilik de girmelidir” değerlendirmesini yaptı.

MİLLÎ GAZETE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:18 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.