'Neden kilo veremiyorum' sorusunun cevabı

Kilo vermek için elinden geleni yapmasına rağmen kilo vermemek sıkça görülen bir durumdur. Kilo vermek için çok çaba harcanır ancak yine de verilemez.

 İşte bu durumlarda kilo vermek hem can sıkıcı bir hal alıyor ve kişi için işkenceye dönüşebiliyor.

NEDEN KİLO VEREMİYORUM ?

Aslında çoğu kişi kilo vermek için gerekli olan her şeyi yapsalar da yine kilo veremezler. Bunun nedeni belki de kişinin alışkanlıklarında gizli olabilir. Alışkanlıklarımızın çoğunu farkında olmadan yaptığımız için çoğu zaman farkında olmayız. Ama bazı alışkanlıklar kilo vermemizi engelleyici nitelikte olabilir. İşte kilo vermeyi engelleyen o alışkanlıklardan bazıları.

KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN ALIŞKANLIKLAR

DİYET ÜRÜNLERİNİ FAZLA TÜKETMEK

Diyet ürünler kişilerin kilo vermesine yardımcı olur. Hem gün içinde alınan kalorileri azaltır hem de hem de daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ancak diyet ürünlerinden mucize beklemek hatalı bir davranıştır. Çünkü diyet ürünlerin içerisinde şeker ve yağ yerine kullanılan çeşitli yapay malzemeler bulunabilir. Daha düşük kalorili ve doğal yiyeceklere yönelmekte fayda var.

YANLIŞ DİYET UYGULAMAK

Herhangi bir doktora danışmadan muayene olmadan ve gerekli tetkikler yapılmadan kendinizce veya kulaktan dolma bilgilerle diyet yapılmamalı.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPMAMAK

Kişi günlük aldığı kaloriden, daha fazla kalori yakarsa kilo verebilir. Bu da egzersiz ile mümkündür. Egzersiz, kas kitlenizin korur, metabolizma hızını artırır. Yani, kişi kendine uygun diyeti uygularken egzersizi de ihmal etmemelidir.

BOL SU TÜKETMEMEK

Bol su içmek metobolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Metabolizmamızın uygun çalışması için günde 2.5-3 lt su içmeyi bir alışkanlık haline getirmeliyiz.

YANLIŞ ATIŞTIRMALIKLAR

Canınız sıkılırken veya moraliniz bozukken sürekli bir şeyler yeme isteği geliyorsa eğer buna karşı koymalısınız. Aslında çoğu kişi sahip olduğu bu alışkanlığın farkında değildir. Eğer böyle bir alışkanlığınız olduğundan şüpheleniyorsanız kendinize neden yemek yediğinizi sorun. Gerçekten aç mısınız yoksa canınız istediği için mi yediniz ? Bu sorulara cevap verdiğiniz zaman alışkanlığınız ortaya çıkacaktır.

KAÇAMAK YAPMAK

Sağlıklı beslenmek veya diyet yapmak; yüksek kalorili veya abur cubur niteliğinde hiçbir şeyi ömür boyu yemeyeceğiniz anlamına gelmez. Tabiî ki arada bir çikolata, cips gibi şeyler yiyebilirsiniz. Ama önemli olan beslenmenizde bunların çok az yer tutmasıdır. Eğer “nasılsa diyeti bozdum” diye diyerek bir kenara atıyorsanız bu büyük bir hatadır.

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Haziran 2016Yayınlanma Tarihi:07 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.