Narkotimler işbaşında

Uyuşturucu ile mücadelede sokakta görev yapan narkotimlerin çalışmalarıyla ele geçirilen madde miktarı ve tutuklanan zanlı sayısı arttı.

Uyuşturucu ile mücadelede sokakta görev yapan narkotimlerin çalışmalarıyla ele geçirilen madde miktarı ve tutuklanan zanlı sayısı arttı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, uyuşturucuyla mücadelenin AK Parti hükümetinin öncelikli stratejileri arasında yer aldığını söyledi. narkotimlerUyuşturucunun Türkiye sınırlarını aşan küresel bir sorun olduğunu vurgulayan Ünüvar, jeopolitik konumu nedeniyle yüzyıllardır Doğu ile Batı arasında ticaret ve kültür köprüsü olan Türkiye'nin, uyuşturucu madde kaçakçılığından yoğun etkilendiğine dikkati çekti. Ünüvar, "Türkiye, doğusunda Afganistan başta olmak üzere afyon ve türevi uyuşturucu maddeleri üreten ülkelerle batısında uyuşturucu tüketimi ile sentetik uyuşturucu üretiminin en yoğun olduğu ülkelerin arasındadır. Dolayısıyla Türkiye'nin durumu geçiş bölgesi olmaktan çıkarak, kullanıcı ülke olmaya doğru değişmektedir" diye konuştu.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İÇİN

Uyuşturucu kullanımında tek bir etkenin söz konusu olmadığının altını çizen Ünüvar, maddeye kolay ulaşılmasının, kullanım sıklığını arttırdığına işaret etti. Mücadele başarı elde edilebilmesi için öncelikle ulaşımın engellenebilmesi gerektiğini dile getiren Ünüvar, "Mücadelenin sokaklarda göz önünde sürdürülmesi amacıyla her bölgede özel olarak narkotimler görevlendirilmiştir" dedi. Ünüvar, narkotimlerin bulundukları bölgede her kişiyle iletişim kurduklarını anlatarak, "Yüksek operasyon ve teknik kapasiteye sahip narkotimler, sahada etkinliği sağlayarak, satıcıların hareket alanlarını da kısıtlamaktadır. Böylece uyuşturucu bulmak isteyenler, çok küçük dozlarda da olsa uyuşturucuya sokak satıcıları vasıtasıyla erişememektedir" ifadesini kullandı.

NARKOTİMLER 81 İLE YAYGINLAŞTIRILACAK Toplumun narkotimlere güveninin tam olduğuna işaret eden Ünüvar, şu an 11 ilde yaklaşık bin kişi ile görev yapan narkotimlerin yıl içinde 81 ile yaygınlaştırılacağını bildirdi.

Ünüvar, narkotimlerin görev yaptığı sürede elde edilen sonuçların, sokakta gerçekleştirilen mücadelenin başarısını ortaya koyduğunu dile getirdi. Verilere göre, piyasada dolanan uyuşturucu miktarının aynı olmasına karşın yakalanan miktarda ciddi bir artış elde edildiğini vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti: "Narkotim Projesi 11 pilot il uygulaması kapsamında, 11 Aralık 2014-18 Mart 2015 verilerine göre, 2013-2014'ün aynı dönemlerinde bin 397 olan gerçekleşen olay sayısı son üç aylık dönemde 3 bin 852'ye yükseldi. Geçen yıl 2 bin 434 olan şüpheli sayısı bu yıl 4 bin 967'ye yükseldi. Öte yandan geçen yıl 687 olarak belirlenen tutuklu sayısı bu yılın aynı dönemlerinde bin 256'ya çıktı. Adet bazında toplam deliller ele alındığında geçen yıl 44 bin 163 sayı, bu yıl 678 bin 119'a çıktı. Bunlar önemli sonuçlardır. Hem olay hem tutuklu sayısı hem de ele geçirilen madde miktarında ciddi bir atış var." Devletin, madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin yanında olacağını, bunun için her türlü düzenlemenin hazırlandığını dile getiren Ünüvar, tedavi ve rehabilitasyonun devletin güvencesi altında gerçekleştirileceğini, tedavinin ardından bu kişilerin topluma kazandırılmasına çalışılacağını sözlerine ekledi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Mart 2015Yayınlanma Tarihi:29 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.