Mutsuz evlilik öldürüyor

ABD’deki Michigan Üniversitesi’nden bilim insanları, mutsuz evliliklerin kalp hastalıklarına yakalanma olasılığını artırarak insanın ömrünü kısalttığını açıkladı.

Uzmanlar mutsuz bir evlilik ya da ilişki içinde olanların yüksek tansiyon ve depresyon dışında daha ciddi ve kısa vadede ölümcül olabilecek kalp hastalıklarına yakalanma olasılığının da partneriyle mutlu olan kişilere kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti. ,

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin lideri doktor Hui Liu, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada kalp hastalığına neden olan faktörleri tespit etmek için yürütülen tüm araştırmaların önemli olduğunu belirterek “Uzun zamandır bilim insanları, evliliğin insan sağlığı üzerinde en çok etki eden sosyal ilişki olduğunu düşünüyordu. Bizim araştırmamız da bunu doğruladı” dedi.

AFP  


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mart 2014Yayınlanma Tarihi:22 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.