Mutlu olmanın altın kuralları

Bilimsel araştırmalar baz alınarak mutlu olmanın basit ve etkili 6 yolu açıklandı. Listede kahve içmekten acı biber yemeğe kadar birbirinden ilginç yöntemler yer alıyor. İşte mutlu olmanın altın kuralları.

Araştırmalar baz alınarak mutlu olmanın basit ve etkili 6 yolu açıklandı. Listede kahve içmekten acı biber yemeğe kadar birbirinden ilginç yöntemler yer alıyor. İşte mutlu olmanın altın kuralları.

1- DAHA ERKEN YATIN: ABD’de bulunan Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre gecede 7 saat veya daha fazla uyuyanlar mutlu olmaya daha yatkın. Araştırmayı yürüten psikoloji profesörü Norbert Schwarz, “6 saat veya daha az uyumak bazı kişilerde psikolojik, zihinsel ve duygusal olarak kötü etkilere yol açıyor” diyor. 2- ODAKLANIN: Harvard Üniversitesi’nden araştırmacı Matthew Killingsworth, “İnsanlar bir şeylere odaklanmayı bıraktığında endişelendikleri konular hakkında düşünmeye daha yatkın” diyor. Zihni meşgul tutmak olumsuz düşüncelere kapılmayı önlüyor. 3- KAHVE İÇİN: Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre günde 2 veya daha fazla fincan kahve içen kadınların depresyona yakalanma riskleri diğerlerine göre yüzde 15 oranında daha az. 4 fincan bu oranın yüzde 20 olmasını sağlıyor. 4- İYİ BİRİ OLUN: California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre birine teşekkür etmek veya iyi göründüğünü söylemek kişinin kendisinin de mutlu olmasını sağlıyor. 5- YATAĞINIZI YAPIN: Mutluluk Projesi adlı kitabın yazarı Gretchen Rubin sabahları yatak toplamanın kişiyi birşey başardığı hissini vereceği için mutlu edeceğini söylüyor. Uzmanlar yatak toplamak gibi günlük basit işlerin mutlu ettiğini belirtiyor. 6- ACI YİYİN: New York State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre acı biber yemek beyinde endorfin salgılanmasına neden olduğu için kişiyi mutlu ediyor. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.