Mimik egzersizleri ile kırışıklıkları önleyin

Yıllar geçtikçe kırışıklıklara karşı koymak zorlaşır. Nasıl vücudunuz sporla dinç kalıyorsa mimik egzersizleriylede yüzünüzdeki kasları güçlendirebilir, kırışıklıklara daha uzun süre karşı koyabilirsiniz.

Öncelikle cildinizin geç yaşlanmasını istiyorsanız yapmanız gerek ilk şey nemli tutmak ve cilt temizliğine dikkat etmek. İkincisi ise kan dolaşımının hızlı olması. Eğer kan dolaşımı hızlı olmazsa ciltteki kırışıklıklar artıcak, cilt soluk ve sağlıksız görünecektir. Yüzdeki kan dolaşımını arttırmanın en iyi yoluysa mimik egzersizleridir.

DÜZENLİ OLARAK UYGULAYIN

Mimik hareketlerini sağlayan kasların sürekli kasılıp gevşemesi sonucunda cilt esnekliğini kaybeder ve derin izler ortaya çıkar. Yüzdeki kaslar bedendeki diğer kaslar gibi değildir, yüz ifadelerindeki değişiklikler dışında çalışmazlar, böylece zayıflarlar. Bu zayıflama sonucunda ciltte sarkmalar meydana gelir. Günün belli saatlerinde aşağıdaki egzersizleri uygulayarak olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

YORGUN GÖZLERE UYGULANACAK EGZERSİZ

Gözlerinizi sonuna kadar açın ve kısa bir süre bekleyin. Eğer göz kapaklarınızda da sarkmalar varsa göz çevrenizdeki kaslarıda sıkın.

ALINA UYGULANACAK EGZERSİZ

Parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine yerleştirip aşağıya doğru itin, bu baskıya alın ve kaş kaslarınızla kısa bir süre karşı koyun.

DUDAK KENARLARINA UYGULANACAK EGZERSİZ

Dudaklarınızı dişlerinizle sıkın ve ağzınızın yan kısımında bulunan kasları yukarı doğru hareket ettirin. Bu egzersiz üst dudak üzerindeki kırışıklıklarında oluşmasını engeller.

YANAKLARA UYGULANACAK EGZERSİZ

Parmaklarınızı yanaklarınızın üzerine koyarak gülümseyin. Dudaklarınızı uç kısmını olabildiğince yukarı çekin.

GÖZ ETRAFINA UYGULACAK EGZERSİZ

Parmaklarınızı gözlerinizin yanlarına koyarak gerin ve gözleriniz yarıya kadar kapatın. Daha sonra göz çevresindeki kasları sıkın ve bırakın. Bu egzersizleri disiplinli ve sabırlı bir şekilde uygularsınız olumlu sonuç alıcaksınız. Ama en önemlisi gülümsemeyi yüzünüzden eksik etmeyin.

FORMSANTE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Ocak 2017Yayınlanma Tarihi:07 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.