Migrenin katili

Bilim insanları düğmesine basıldığı anda migren ağrısını ortadan kaldıran ‘acı yok edici’ yeni bir manyetik cihaz geliştirdi.

Bilim insanları düğmesine basıldığı anda migren ağrısını ortadan kaldıran ‘acı yok edici’ yeni bir manyetik cihaz geliştirdi.

migrenSaç kurutma makinesi boyutundaki cihazın hastanın migren krizi sırasında alnına tutulduğunda beyne elektromanyetik dalgalar göndererek migren ağrılarına neden olan elektrik fırtınasını sona erdirdiği bildirildi. İngiliz Sağlık Ürünleri Denetleme Enstitüsü (NICE) 164 kronik migren hastası üzerinde yaptıkları deneylerde cihazı bir kez kullandıktan sonra deneklerin yüzde 40’ının iki saat süresince ağrılarından kurtulduğunu, bunlardan yüzde 29’unun ise tam 24 saat boyunca ağrı yaşamadığını tespit ettiklerini söyledi.

MİGREN HAKKINDA HER ŞEY

BÖYLE ÇALIŞIYOR

1- Manyetik Uyarım Tedavisi uygulayacak migren cihazının elektromanyetik bobinleri hastanın başına yerleştiriliyor. Düğmesine basıldığında cihaz metal bobinlerin yardımıyla bir saniyeden daha kısa bir süre içinde çok güçlü bir elektromanyetik alan yaratıyor. 2- Bobinler, yaratılan elektromanyetik alanı kullanarak beyne güçlü bir elektrik akımı yolluyor. Akım migren ağrılarına neden olan elektrik fırtınalarının kısa devre yapmasına neden oluyor ve ağrı sona eriyor. BİRCE BORA/LONDRA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:05 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.