Mide ilacı alerjisi hayatını kararttı

İngiltere’nin Norfolk kentinde yaşayan 17 yaşındaki Leanne Howes reçetesiz satılan Zantac Ranitidine adlı mide yanması ilacına gösterdiği ağır alerjik reaksiyon nedeniyle ölüm tehikesi atlattı.

İngiltere’nin Norfolk kentinde yaşayan 17 yaşındaki Leanne Howes reçetesiz satılan Zantac Ranitidine adlı mide yanması ilacına gösterdiği ağır alerjik reaksiyon nedeniyle ölüm tehikesi atlattı.

mideilaciİlacı kullandıktan sonra milyonda bir rastlanan Stevens-Johns sendromuna yakalanan stajyer kuaförün önce tüm derisi su topladı sonra da soyulup döküldü. Doktorlar hayatta kalma şansının yüzde 10 olduğunu söyledikleri genç kızın acı çekmesini önlemek için yoğun bakımda kaldığı süre boyunca günde üç kere tüm derisini vazelin ile kapladı ve morfin verdi. Bir aylık yoğun tedavinin ardından derisi iyileşmeye başlayan Howes, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Bir sabah uyandım ve bütün vücudumun su topladığını fark ettim, ayaklarımın altı bile. Sürünerek banyoya gittim ve annem beni orada bulup hastaneye götürdü” dedi. Howes sözlerine “Gerçekten öleceğimi zannettim. Kıpırdayamıyordum. Yüzüm o kadar şişmişti ki gözlerim kapanmıştı. Heryerim kaşınıyordu ve derimden koyu sarı bir irin akıyordu. Sürekli bilincimi kaybediyordum” diyerek devam etti. Alerjik reaksiyon nedeniyle saçları, kirpikleri ve kaşları hatta tırnakları dökülen ve cildi de lekelerle kaplanan iyileştiği için mutlu olmasına rağmen görüntüsündeki değişimin onu hala çok üzdüğünü söyledi. Howes “Bütün bunlardan önce görünümümle gurur duyar, kendime dikkat eder, bütün modaları takip ederdim. Bu yüzden yeni görünümümü kabul etmem zor oldu.Ama herşeye rağmen hayatta olduğum için mutluyum” dedi. Uzmanlar bir milyon kişide bir görülen ve bir çok zararsız kimyasal tarafından tetiklenebilen Stevens- Jones sendromunun bir tedavisi bulunmadığını ve bir maddeye bu şekilde alerjik reaksiyon gösteren hastaların %40’ının kurtarılamadığını söyledi. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Şubat 2014Yayınlanma Tarihi:12 Mart 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.