Metabolizması yavaş olanlar için 5 etkili hareket

Fazla kilolarınızla vedalaşmaya hazır mısınız? Hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de daha hızlı kilo vermenizi sağlayacak bu 5 hareketi hemen uygulamaya başlayın.

Metabolizmanızı hızlandırarak yağlarınızı daha hızlı bir şekilde kasa çevirebilirsiniz. Hızlı bir metabolizmaya sahip olmak için doğru beslenme tercihleri yapmanın yanında metabolizmayı ateşleyici bir takım egzersizlere de günlük programınızda yer vermelisiniz. Metabolizmanızı hızlandırarak mevcut kilo sorununuzu halledebilir ve vücudunuzun yağlanmasını önleyebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran egzersizleri yaptıktan sonraki 48 saatte bile vücudunuz yağ yakmaya devam eder.

SİZ DE METABOLİZMA HIZLANDIRICI HAREKETLERLE KİLO PROBLEMLERİNİZE VEDA EDEBİLİRSİNİZ;

1. PLANK VE DİZ ÇEKME

En etkili yağ yakıcı hareketlerden biri olan plank ve diz çekme hareketi karın, bacak, kol ve sırt kaslarınız başta olmak üzere vücudunuzun pek çok bölgesi üzerinde etkili. Öncelikle şınav pozisyonundaki gibi yere doğru yatın ve ayaklarınız gergin bir şekilde ellerinizin üzerinde pozisyon alın. Daha sonra ayak uçlarınızla kollarınızı kaldırmadan öne doğru zıplayın ve tekrar ilk pozisyona dönün. En az 30 saniye bu hareketi yapmaya devam edin.

2. TIRMANIŞ EGZERSİZİ

En fazla yağ yaktıran hareketlerden biri de tırmanış egzersizidir. Omuz, göğüs, kol, bacak ve karın gibi pek çok bölgeyi çalıştıran bu hareket aynı zamanda en çok efor sarf ettiren hareketlerden biri. Plank hareketindeki gibi ayaklar gergin ve eller üzerinde dururken bacaklardan birini kendinize çekin ve bırakın daha sonra ise diğer bacakla aynı hareketi tekrar edin. Bu hareketi en az 30 saniye yaparak yağlarınıza veda edebilirsiniz.

3. ÇÖMELME VE TEKMELEME

Basen ve üst vücudu çalıştırma egzersizlerinden biri olan çömelme için ayaklarınızı kalça genişliğinde açarak çömelin, elinize aldığınız dumbelları da dirsekleriniz kırarak omzunuza kaldırın. Sonra kendinizi ittirerek yere kalkın ve bir bacağınızı arkaya doğru tekme atar gibi kaldırın ve kollarınızı düz pozisyona getirerek dumbelları yukarı itin. Poziyona bacak değiştirerek devam edin. 3 set ve 20 tekrar şeklinde yapacağınız bu egzersiz basen ve karın bölgenizdeki yağları yakmada oldukça etkili.

4. DANS ETME

Yağ yakıcı özelliği ile ön plana çıkan dans etme egzersizinde yüksek sesli bir müzikte kol ve bacaklarınızı ritmik şekilde hareket ettirerek istediğiniz gibi dans edebilirsiniz. Dans sırasında en sevdiğiniz parçayı dinlemeyi unutmayın.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ekim 2016Yayınlanma Tarihi:26 Ekim 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.